• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cena dizela u Srbiji se neće menjati u narednom periodu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija NIS pažljivo prati situaciju na globalnom i lokalnom tržištu nafte i naftnih derivata i aktivno daje doprinos očuvanju sigurnosti i stabilnosti snabdevanja

  • 2
Benzin benzinska pumpa gorivo benzin cene cena goriva Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović razgovarala je danas sa Udruženjem naftnih kompanija Srbije i Naftnom industrijom Srbije o stanju na tržištu naftnih derivata. Na sastanku je zaključeno da je snabdevanje tržišta gorivom stabilno, uz očekivanje da se cena dizela neće menjati u narednom periodu.

- Iako je došlo do blagog rasta akciza, to neće negativno uticati na povećanje cene dizela i to je nešto sto želimo da obezbedimo za naše građane i u narodnom periodu. Time smanjujemo i inflatorne pritiske što ima višestruke koristi. Nastavićemo da nadgledamo cene dizela u Srbiji i cilj nam je da u narednom periodu one ne rastu i da obezbedimo predvidljivost i sigurnost za sve. U ovome će nam pomoći i Naftna industrija Srbije koja je pouzdan partner države bila u prošlosti i nastoji da to bude u budućnosti, a to očekujem i od ostalih naftnih kompanija u Srbiji - navela je ministarka.

Kompanija NIS pažljivo prati situaciju na globalnom i lokalnom tržištu nafte i naftnih derivata i aktivno daje doprinos očuvanju sigurnosti i stabilnosti snabdevanja.

Istovremeno, kao odgovorna kompanija NIS u poslovanju uzima u obzir i makroekonomske faktore. Stoga će kompanija NIS preduzeti sve aktivnosti koje od nje zavise kako se u narednom periodu ne bi uvećale cene osnovnih vrsta goriva na benzinskim stanicama, brinući istovremeno o svojim potrošačima i uvažavajući napore Vlade Republike Srbije u poboljšanju životnog standarda građana Republike Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ARS

    6. oktobar 2023 | 12:12

    Pa gde će veća cena jer i sa ovom sadašnjom smo u samom vrhu po skupoći ?

  • Ja

    6. oktobar 2023 | 13:44

    Za sada, po aktuelnoj ceni dizela, mi smo možda treća ili četvrta zemlja po skupoći. Ako bi podigli cenu za visinu nove akcize bili bi ubedljivo prvi a po platama ubedljivo zadnji. Lopovluku ovde nema kraja, ali treba pomoći onim u Bosni na Kosovu,i ko zna gde sve, sa našim parama jer zna se ko je tigar u Evropi. Sada ćemo i Nemačku jadnu pomagati koliko je ona u krizi a mi cvetamo

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>