• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Želimo da radimo, ne damo našeg gazdu": Protest ispred firme plastike u kojoj je izbio požar pre tri dana

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vlasnik fabrike sumnja da je požar podmetnut

  • 0

Radnici firme za preradu plastike u Osijeku "Drava International", gde je na odlagalištu pre tri dana izbio veliki požar, okupili su se danas ispred pogona i protestovali protiv gašenja firme, tvrdeći da je požar podmetnut.

'Želimo raditi!', 'Ne damo na našeg gazdu!', 'Nećemo iz Slavonije!', vikali su okupljeni radnici, a jedan od njih kaže da je "ovo što je za medije smeće, za njih dragoceno".

Istakli su da oni od ovog žive, prehranjuju svoje porodice i decu koja ih čekaju kod kuće. "

"Dajte nam da radimo!", tražili su radnici, koji su stali u odbranu vlasnika firme Zvonka Bede, a župana osiječko - baranjskog Ivana Anušića optužuju da želi da ih uništi.

Da im, kažu, u firmi nije dobro, ne bi tu ni bili. Tvrde da gazda brine o njima, te da su sve što imaju izgradili ovde.

Za vlasnika kažu da nije robovlasnik i da nikada nije prošao pored njih, a da ih nije pozdravio.

- Sami smo došli, došli smo jer želimo da radimo i dalje tu, ne smeju nas zatvoriti - poručuju radnici među kojima ima i Nepalaca.

Jedan od radnika iz Nepala rekao je da je zadovoljan radom, poslom i smeštajem. Mnogi od njih plaču i kroz suze govore da ne znaju od čega će živeti ako ne budu radili.

Traže kaznu za onog ko je, kako navode, namerno podmetnuo požar. Vlasnik firme Zvonko Bede takođe je u suzama održao govor pred okupljenima i medijima.

- Nisam organizovao ovaj skup, zahvaljujem radnicima na ovakvoj podršci, što su došli, što se zahvaljuju svemu što sam napravio za njih - rekao je vlasnik.

On je istakao da su ovo za njega i za radnike teški trenuci.

- Očigledno je da se moramo braniti. Napadi su strašni, neistiniti. Barata se informacijama koje nisu tačne - rekao je vlasnik Bede.

On je zahvalio vatrogascima na intervenciji, ali je istakao i da su u gašenju požara umnogome pomogli upravo radnici.

- Drava International posluje u skladu sa zakonom. Imamo dozvole za rad, sertifikate. Da smo imali greške, jesmo. Ispravili smo ih - naveo je Bede.

Istakao je da je zaštita od požara redovno u kontinuitetu kontrolisala firmu.

- Po meni, požar je podmetnut. Imamo posečenu ogradu, neko je ušao i zapalio - rekao je vlasnik i najavio krivičnu prijavu zbog izrečenih laži na njegov i račun firme.

Prijavu će, kaže, podneti protiv župana osječko-baranjskog Ivana Anušića koji je rekao da će tražiti njegovu odgovornost.

- Imam pravo da podignem krivičnu prijavu Anušića zbog neistina koje je izjavio o meni. To što Štab radi nije normalno, nije došao ni Inspektorat, nije bilo ni istrage. Ne može neko da priča o 500.000 tona plastike. U Dravu nije ušla kila plastike koja nije izvagana i za koju se ne zna. Sve je evidentirano i Inspektorat će to videti - rekao je Bede novinarima, preneo je hrvatski portal 24sata.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: Svi govore o greškama, a šta je strah od uspeha? Biljana se iz Australije vratila u Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>