• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

EU spremna da zajedno sa Crnom Gorom gradi LNG terminal u Baru

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Izgradnja gasnog terminala u Baru bila bi od velike važnosti za Crnu Goru i region"

  • 0
Sporet, gas, plin, plinska ringla Foto: Shutterstock

Evropska unija je spremna da u partnerstvu sa Crnom Gorom gradi LNG terminal u Crnoj Gori, saopštio je danas predsednik vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Abazović je u video izjavi, koju je medijima prosledila Vlada Crne Gore, rekao da je to u Tirani, na sastanku ministara spoljnih poslova u okviru Inicijative Berlinski proces, saopštio komesar za proširenje EU Oliver Varhelji.

- Izgradnja gasnog terminala u Baru bila bi od velike važnosti za Crnu Goru i region, imajući u vidu energetsku krizu izazvanu agresijom Rusije na Ukrajinu. Njegovom izgradnjom Crna Gora bi postala čvorište za druge države regiona kada je u pitanju tečni gas - rekao je Varhelji, saopšteno je iz Vlade.

Abazović je rekao da se radi o istorijskoj stvari za Crnu Goru i pokazatelj je da, pored toga što su, kako je naveo, evropske partnere ubedili u važnost tog projekta, idu u pravcu diverzifikacije ekonomije i da takve teme dobijaju na značaju.

- Vlada je ranije potpisala memorandum sa američkim investitorima u vezi sa LNG terminalom u Baru. Smatram da je ovo zaista velika stvar za Crnu Goru - naveo je Abazović, koji sastanku u Tirani prisustvuje kao koordinator Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore.

(Telegraf Biznis)

Video: Đurić: Zamenićemo vozila novim koja su 100 odsto bez emisije štetnih gasova

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>