• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Objavljen plan za saobraćajnicu "smajli": Ovako će Vojvodina ubuduće da se smeje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brza saobraćajnica spojiće dva granična prelaza, i između njih Sombor, Kulu, Vrbas, Bečej, Novi Bečej i Kikindu

  • 1
Vojvodina Foto: Shutterstock

Povodom gradnje buduće saobraćajnice u Vojvodini, ministar građevine, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić, podelio je na svom Fejsbuku post sledeće sadržine:

"Objavljen plan za Osmeh Vojvodine, sledi dopuna za Srpsku Crnju!

Objavljen je Prostorni plan područja posebne namene za brzu saobraćajnicu - granični prelaz sa Mađarskom (Bački Breg)-Sombor-Kula-Vrbas-Srbobran-Bečej-Kikinda-granični prelaz sa Rumunijom (Nakovo).

Buduća saobraćajnica, poznata kao Osmeh Vojvodine biće duga 164,392 km i projektovana je za brzinu od 100 km na sat. Ukupna površina obuhvata prostornog plana je 11.273,42 hektara.

Ovaj Prostorni plan omogućava nam da veoma brzo započnemo izgradnju prvih 5.5 kilometara od Bačkog Brega za koji imamo građevinsku dozvolu i završenu eksproprijaciju.

Odmah počinjemo da radimo na dopuni plana jer će Osmeh Vojvodine biti produžen od Kikinde do Srpske Crnje.

I to je tako!".

Vesić je u nastavku posta podelio i link koji vodi ka detaljnom pregledu ove saobraćajnice.

Podsetimo, nakon obavljenog javnog uvida, nacrt prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora državnog puta IB reda granični prelaz sa Mađarskom (Bački Breg)-Sombor-Kula-Vrbas-Srbobran-Bečej-Kikinda-granični prelaz sa Rumunijom (Nakovo) predat je Skupštini Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Brza saobraćajnica spojiće dva granična prelaza, i između njih Sombor, Kulu, Vrbas, Bečej, Novi Bečej i Kikindu.

Početak izgradnje "smajli" saobraćajnice na deonici puta Bački Breg-Nakovo predviđen je u toku 2023. godine, najavio je nedavno Vesić.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko

    13. oktobar 2023 | 07:27

    Hvala bogu kad ste se setili i tih krajrva u Vojvodini da nalravite brze saobracajnice, jos kad bi nikla neka fabrika u tim krajevima, inace najzalusteniji deo u Srbiji Senta, Ada, Becej, Srpska Crnja i Kikinda.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>