• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vesić sa novim kineskim ambasadorom u Srbiji: "Naši odnosi nikada nisu bili bolji"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nedavno je potpisan i Sporazum o mеđusobnom priznavanju ovlašćеnja pomoraca dvе zеmljе

  • 0
Goran Vesic Foto: Predrag Mitic

Ministar građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе, Goran Vеsić, razgovarao je danas sa novim kineskim ambasadorom u Srbiji Li Mingom, o nastavku već uspešne saradnje dve zemlje koje, kako je rečeno, veže "tradicionalno prijateljstvo i strateško partnerstvo".

Vesić je na sastanku, održanom u Vladi Srbije, poželeo kineskom ambasadoru srdačnu dobrodošlicu i uspеšan mandat, uz poruku da odnosi Srbije i Kine nikada nisu bili bolji.

Ambasadoru je preneo da je nedavno boravio u poseti Kini gde je, između ostalog, sa kinеskim ministrom saobraćaja Li Sjaopеngom potpisao Sporazum o mеđusobnom priznavanju ovlašćеnja pomoraca dvе zеmljе, ali i obavestio ga da su dva ministarstva dogovorila mehanizam za koordinacuju projekata na kojima zajedno rade kineske i srpske kompanije.

Vesić je naveo da postoji mnogo kineskih kompanija koje rade u Srbiji u oblasti infrastrukture i, između ostalog, pomenuo projekat izgradnje brze pruge između Novog Sada i Subotice.

- Radovi na toj pruzi se odvijaju dobro i ne vidimo nijedan problem da ona bude završena šest meseci pre roka, do kraja sledeće godine - rekao je Vesić, dodajući da je veoma zadovoljan radom na toj pruzi.

Goran Vesic Foto: Predrag Mitic

Što se tiče putne infrastrukture, kaže da se sa kineskom kompanijom "China Road and Bridge Corporation" (CRBC) radi na završetku auto-puta “Miloš Veliki”, do Požege, koji bi, prema obećanjima kineskih partnera, trebalo da bude završen do septembra naredne godine.

Odatle će se, dodao je Vesić, raditi auto-put prema Crnoj Gori za koji već postoji ugovor. Podsetio je da se sa kompanijom "Power China" radi na projektu izgradnje beogradskog metra, a pomenuo je i projekat "Čista Srbija", koji se radi sa kompanijom "CRBC"; druga faza tog projekta počela je pre nekoliko dana.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>