• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo su najjeftiniji evropski gradovi za digitalne nomade: Pobednik interesantan, a ima li na spisku Srbije?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Verovali ili ne, na prvom mestu se našao grad u našem regionu

  • 0
digitalni nomad, laptop, rad na daljinu, posao Foto: Pixabay

Kreditna kompanija Norton Finance sprovela je istraživanje o najjeftinijim evropskim prestonicama za život digitalnih nomada.

Stručnjaci su gradove rangirali na osnovu prosečne cene najma, kirije, prevoza, hrane, teretane, interneta i cene povratnih letova iz Velike Britanije.

Verovali ili ne, na prvom mestu se našao grad u našem regionu, Skoplje, a opisali su ga kao "turističku destinaciju dobre vrednosti, koja je popularna po svojim arheološkim nalazištima i uličnoj hrani".

Dodali su i da je javni prevoz jedan od razloga zašto je Skoplje dospelo na prvo mesto, jer je mesečna karta za javni prevoz osam puta jeftinija od one u Londonu.

Na drugom mestu je Sarajevo, koje opisuju kao "šarmantni glavni grad Bosne i Hercegovine". Kako navode, jednokrevetni stan u centru grada u proseku košta pristupačnih 275 evra.

Na trećem mestu je Kišnjev u Moldaviji, prenosi Traveling lifestyle.

Među 10 najboljih gradova za digitalne nomade našao se i Beograd i to na šestom mestu. Tu su i Sofija, Bukurešt, Budimpešta, Varšava, Vilnus i Riga.

(Telegraf Biznis)

Video: Svi govore o greškama, a šta je strah od uspeha? Biljana se iz Australije vratila u Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>