• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mirović u Kikindi: Obišao objekat Zavoda za javno zdravlje i radove na atmosferskoj kanalizacionoj mreži

Vreme čitanja: oko 1 min.

  • 0
Mirović Foto: Andrej Pap

Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, obišao je danas u Kikindi obnovljeni objekat Zavoda za javno zdravlje, istakavši da je Pokrajinska vlada, zajedno sa Zavodom, u dve faze, zajedničkim sredstvima finansirala radove vredne 46 miliona dinara.

U Zavodu gravitira više od 110.000 pacijenata iz šest lokalnih samouprava, a samo Epidemiologija obavi oko 1.200 sanitarnih pregleda mesečno.

Osim ove rekonstrukcije, Pokrajinska vlada finansirala je i nabavku laboratorijskih aparata i deo izgradnje zgrade Mikrobiologije, objekta koji je otvoren prošle godine, istaknuto je na sajtu Pokrajinske vlade.

Iz pokrajinskog budžeta izdvojeno je ukupno 395,3 miliona dinara za investicije i nabavku opreme u zdravstvenim ustanovama u Kikindi – Domu zdravlja, Opštoj bolnici i Zavodu.

Mirović je danas obišao i radove na izgradnji atmosferske kanalizacione mreže, u ukupnoj dužini od gotovo 1.200 metara u ulicama Dušana Vasiljeva, Jaše Tomića, Braće Laković i Semlačkoj, za šta je iz pokrajinskog budžeta opredeljeno 150 miliona dinara.

Naveo je da Pokrajinska vlada finansira i druge projekte – rekonstrukciju vodovodne mreže u petnaest ulica, a radovi su praktično završeni.

- Sredstvima Pokrajinske vlade zamenili smo azbestne cevi koje su postavljene još šezdesetih godina prošlog veka. Danas smo razgovarali i o novim projektima i potrebama koje Kikinda ima. U narednim nedeljama ćemo pripremiti sve ono što će se raditi naredne godine - kaže Mirović i dodaje:

"U narednim godinama nas ovde očekuje izgradnja brze saobraćajnice od Sombora do Kikinde, čime će se povezati severni Banat, srednja i severna Bačka sa auto-putem od Subotice do Novog Sada. Biće to velika razvojna šansa".

Oglasio se i gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

- Samo ove godine, od Pokrajinske vlade smo dobili više od 700 miliona dinara za realizaciju projekata i investicija, čime se znatno unapređuje kvalitet života građana.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>