• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poštanske markice beleže istoriju i pišu budućnost: Jedinstvena izložba u Domu vojske naredna tri dana

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

BALKANFILU organizuje Savez filatelista Srbije uz podršku JP „Pošta Srbije“

  • 0

Ideja o BALKANFILI rodila se u Pošti Srbije, zahvaljujući Savezu filatelista zbog kojih je i cela ova ideja ostvarena danas, istakao je v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević po otvaranju 19. po redu izložbe u Domu vojske.

- Njenim obeležavanjem podižemo filateliju na jedan viši nivo - dodao je Đorđević, naglašavajući da ona beleži istoriju i piše budućnost.

Ova izložba je do sada najveća izložba filatelije u Srbiji i regionu, posle 46 godina, a okuplja filateliste-izlagače iz 12 zemalja.

- Ove godine imamo tri značajna filatelistička jubileja: 150 godina od prve dopisne karte Srbije, 100 godina od osnivanja Poštanskog muzeja u Beogradu i 75 godina od osnivanja Saveza filatelista Srbije - istakao je predsednik Saveza filatelista Nikola Ljubičić.

Na pitanje Telegraf Biznisa zašto bi u naredna tri dana sugrađani trebalo da posete izložbu, Ljubičić naglašava da posetioci ,,mogu da vide istoriju Srbije kroz filateliju".

Savetnik predsednika Srbije Dejan Savić istakao da je BALKANFILA velika i značajna izložba i jedan od najznačajnijih filatelističkih događaja u regionu i šire.

- Želja je da izložba bude pokretač novog naraštaja filatelista i bude jedinstvena prilika za upoznavanje sa bogatom istorijom naše države i naroda kroz filatelističke sadržaje. Kultura pamćenja je jedna od ključnih reči ovde. Ovo jeste kultUra pamćenja, nešto što nas potvrđuje, obaveštava i na pravi način predstavlja - poručio je Savić.

Pored domaćih izložaka poštanskih markica, biće prikazani i izložci širom Evrope.

Učešće su najavili filatelisti iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Mađarske, Crne Gore, Severne Makedonije, Rumunije, Srbije, Slovenije i Turske.

U 11 takmičarskih klasa biće izloženo više od 150 izložaka, a posetiocima će biti predstavljeno oko 600 vitrina sa filatelističkim izlošcima.

Izložba je otvorena do 14. oktobra.

(Telegraf Biznis)

Video: Cene goriva biće manje za tri dinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>