• 33

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovako je Vučić odgovorio na pitanje može li recesija nekih zemalja EU da pogodi Srbiju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik Srbije kaže da naša država očekuje pristojan rast ove godine

  • 33
Evropska Unija Srbija zastave Foto: Profimedia/Alamy/bilalulker / Alamy

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je da to što je u 10 zemalja Evropske unije zvanično objavljeno da su u recesiji svakako može da utiče na Srbiju, jer je zemlja dobrim delom vezana za EU, iako ove godine nešto manje u trgovinskoj razmeni nego prethodne.

- Prethodne nešto manje nego pre tri godine ali i dalje ubedljivo najznačajniji partner nam je EU. To je tržište za naše proizvode i zbog brojnih i njihovih, ali i drugih fabrika koje dolaze sa azijskog kontinenta, tako da krajnje tržište i ishodište za tu robu je zapadna Evropa i kada god oni imaju nižu potrošnju i recesiju naravno da mi to osećamo - rekao je predsednik, odgovarajući na pitanje novinara da li bi recesija u 10 EU zemalja mogla da utiče i na Srbiju.

Dodao je da Srbija očekuje pristojan rast ove godine, koji će biti na nivou onih koji u Evropskoj uniji imaju najviši rast, ili možda čak više od toga.

- Mi time smanjujemo razliku u stepenu razvoja između nas i njih, ali da je situacija jednostavna, posebno posle ovih poslednjih sukoba u Izraelu, naravno da nije, ali šta da radite ne možete da birate vreme u kom živite i ne možete uvek i u potpunosti da utičete na okolnosti kroz koje prolazite.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>