• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vesić sa novim japanskim ambasadorom u Srbiji: "Treba nam više investicija iz te zemlje"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nekoliko japanskih kompanija već posluje kod nas, a među njima su Tojo tajers, Nidek, Itoču

  • 1
vesic Foto: Predrag Mitić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić, ugostio je danas novog ambasadora Japana u Srbiji Akiru Imamuru, sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje dve zemlje u oblasti infastrukture i pozvao japanske kompanije da dodatno ulažu u Srbiji.

Podsećajući da nekoliko velikih japanskih kompanija već posluje u Srbiji, poput Tojo tajersa, Nideka i Itočua, koji je angažovan na jednom od najvećih projekata javno-privatnog partnerstva u Beogradu, na deponiji Vinča, Vesić je istakao da je Srbiji potrebno i više japanskih investicija.

Preneo je ambasadoru da Srbija radi na izgradnji brzih pruga, kao i na obnovi – rekonstrukciji i revitalizaciji regionalnih pruga u zemlji, te da su japanske kompanije itekako dobrodošle kao partneri, budući da imaju ogromno iskustvo u toj oblasti. Naveo je i da će u narednom periodu biti raspisan tender za izradnju brze pruge od Beograda do Niša, što je projekat vredan 2,7 milijarde evre, koji sa 610 miliona evra granta pomaže Evropska unija. Vesić je pozvao i japanske kompanije da učestvuju na tom javnom pozivu.

Kaže da je cilj Srbije da postane punopravna članica Evropske unije, ali da neguje prijateljstva sa brojim zemljama, među kojima Japan zauzima posebno mesto, podsetivši na brojne donacije te zemlje Srbiji.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>