• 1

Vreme čitanja: oko 3 min.

Američki Beam Global preuzima domaću firmu Amiga DOO: Kraljevo odabrano za širenje na evropsko tržište

Vreme čitanja: oko 3 min.

Beam Global je jedan je od lidera u oblasti čiste tehnologije

  • 1
ekološki automobili, eko, punjac, gorivo Foto: Shutterstock

Kompanija Beam Global, vodeći provajder inovativnih održivih proizvoda i tehnologija za punjenje električnih vozila (EV), skladištenje energije i energetsku sigurnost, objavila je da je potpisala Ugovor o kupoprodaji akcija firme Amiga DOO Kraljevo.

Firma Amiga DOO iz Kraljeva, predstavlja etabliranog proizvođača specijalizovanih konstrukcija i opreme za komercijalne i javne potrebe i kroz svoje poslovanje prisutna je na 16 tržišta. Očekuje se da će transakcija, procenjena na oko 10 miliona evra, biti zatvorena početkom četvrtog kvartala 2023. godine, kada će Amiga DOO biti preimenovana u Beam Europe, navodi se u saopštenju.

Kako se dalje dodaje u saopštenju, Amiga DOO, kao jedna od vodećih evropskih proizvođača specijalizovanih konstrukcija i opreme za uličnu rasvetu, komunikacionu i energetsku infrastrukturu, ali i zbog svojih proizvodnih i inženjerskih potencijala, prepoznata je kao idealan partner za dalji razvoj proizvodnje i usavršavanje proizvoda kompanije Beam Global za potrebe evropskog tržišta.

"Zahvaljujući kapacitetima koje poseduje kompanija Amiga DOO biće u prilici da EV Standard™, patent kompanije Beam Global, plasira na tržište Evrope i SAD. Integracija ekspertiza kompanije iz Kraljeva u postojeći Beam Global tim obezbediće značajno unapređenje i ubrzanje ciklusa razvoja proizvoda i smanjiti potrebu za povećanjem inženjera Beam Global u SAD", navodi se u saopštenju.

Ispred kompanije Amiga obratio se izvršni direktor i vlasnik kompanije Ivan Tlačinac, koji će ostati ostati u firmi i nakon akvizicije i voditi evropske operacije Beam Global.

- Više od 30 godina gradili smo kredibilitet i čvrste odnose sa klijentima iz javnog i komercijalnog sektora na čak šesnaest tržišta širom sveta i mnogi naši kupci su stalni kupci. Priključivanjem kompaniji Beam Global dobijamo mogućnost da našim postojećim kupcima ponudimo najnovija infrastrukturna rešenja za punjenje električnih vozila bazirana na obnovljivim izvorima energije, istovremeno otvarajući potpuno nove prilike za nas.

Posedujemo inženjerske i operativne sposobnosti za proizvodnju Beam Global rešenja, kao i dugačak spisak perspektivnih tržišta na koja oni mogu biti plasirani. Radujem se spajanju našeg inženjerskog tima sa timovima iz San Dijega i Čikaga, što će nam omogućiti da brzo predstavimo, kako trenutni, tako i budući porfolio Beam global proizvoda, poput EV Standard™, i na evropskom i na tržištima širom regiona. Evropa ima veliki potencijal za razvoj infrastrukture za punjenje električnih vozila, obnovljivih izvora energije i energetske sigurnosti, a Beam proizvodi nude rešenje za svaki od ta tri segmenta - rekao je on.

Beam Global očekuje da će akvizicija doprineti rastu prihoda njihove kompanije.

- Evropsko tržište nudi velike mogućnosti za širenje poslovanja naše kompanije, imajući u vidu da je automobilsko tržište veće nego u Kini ili SAD, ali i posvećenost ovog dela sveta održivosti, elektrifikaciji i obnovljivoj energiji kako u javnom, tako i u privatnom sektoru. Kompanija Amiga poseduje izuzetne veštine, proizvodne kapacitete i fabrička postrojenja koja su nam potrebna za proizvodnju naših patentiranih rešenja.

Oni uspešno posluju sa istim profilom klijenata i kupaca koji su nama u SAD omogućili izuzetno brz rast, a spajanje naše dve kompanije otvoriće nam momentalni pristup na 16 međunarodnih tržišta. Proizvodni i inženjerski timovi kompanije Amiga imaju sposobnosti da razvijaju i proizvode naš patentirani proizvod EV Standard, za koji verujem da može da postane naš najprodavaniji proizvod i u Americi, i u Evropi. Već neko vreme smo tražili priliku kao što je ova, i izuzetno smo srećni zbog mogućnosti da proširimo naše poslovanje na tržišta za koja se nadamo da će biti značajnija nego što je to SAD, gde trenutno beležimo izuzetan organski rast. Ovim potezom dodali smo atribut "globalno" u Beam Global - poručio je Dezmond Vitli, CEO kompanije Beam Global.

O kompaniji Beam Global

Beam Global je kompanija čije se sedište nalazi u San Dijegu i Čikagu, jedan je od lidera u oblasti čiste tehnologije i pruža inovativne, održive proizvode i rešenja za punjenje električnih vozila (EV), skladištenje energije i energetsku sigurnost.

Beam Global veruje da će akvizicija kompanije Amiga DOO da ubrza njen rast na evropskom tržištu.

(Telegraf Biznis)

Video: Gruner otvara novi pogon u Vlasotincu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>