• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Berni Eklston izbegao zatvor "za dlaku": Ali i ostao bez 750 miliona evra

Vreme čitanja: oko 1 min.

U julu 2015. godine, milijarder nije uspeo da opravda fond u Singapuru sa bankovnim računom koji je sadržao oko 650 miliona dolara

  • 1
Berni Eklston Berni Eklston Foto: AP/Tanjug

Bivši šef Formule 1 Berni Eklston (92) izbegao je danas zatvor nakon što se izjasnio krivim za prevaru jer nije prijavio vladi više od 400 miliona funti u fondu Singapura – ​​nakon što je pristao da plati poreznicima više od 652 miliona funti.

Sudija Sajmon Brajan izrekao je Eklstonu kaznu od 17 meseci uslovno na dve godine, što znači da će ići u zatvor samo ako počini još jedno krivično delo za to vreme prenosi Daily Mail.

U julu 2015. godine, milijarder nije uspeo da opravda fond u Singapuru sa bankovnim računom koji je sadržao oko 650 miliona dolara, vrednih oko 400 miliona funti u to vreme.

Eklston je ranije bio oslobođen optužbi za mito u avgustu 2014. nakon što je platio nemačkom krivičnom sudu 60 miliona funti.

On je navodno podmitio nemačkog bankara da upravlja prodajom 47,2 odsto udela regionalne banke BayernLB's u F1 privatnoj kapitalnoj firmi, CVC Capital Partners, 2006. godine.

CVC je u to vreme bio većinski akcionari u F1. Slučaj je u to vreme izazvao bes u Nemačkoj jer su kritičari rekli da je Eklston – koji je optužen da je platio finansijeru mito od 27 miliona funti – "opran" zahvaljujući njegovoj „spektakularnoj“ isplati.

(Telegraf Biznis)

Video: Prevara za minimum 50 evra: Prodavci u rakove natrpali eksere da im dodaju na težini

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>