• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dodeljeno skoro 482 miliona dinara za 11 projekata i šest lokalnih samouprava na teritoriji Vojvodine

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Opštini Kikinda odobreno je pet projekata, opštini Ruma dva projekta, dok je opštinama Senta, Bečej, Stara Pazova i Žitište odobren po jedan projekat

  • 0

Danas su u salonu 33 u zgradi Vlade Vojvodine, dodeljena rešenja za sufinansiranje izgradnje, sanacije, rekonstrukcije i izrade vodnih objekata u javnoj svojini na teritoriji AP Vojvodine za 2023. godinu.

Sredstva je dodelio pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, a stiglo je ukupno 19 prijava.

Pravo da se prijave na ovaj konkurs, imale su jedinice lokalne samouprave sa teritorije Vojvodine. Doneta je odluka o sufinasiranju 11 projekata iz šest lokalnih samouprava.

Opštini Kikinda odobreno je pet projekata, opštini Ruma dva projekta, dok je opštinama Senta, Bečej, Stara Pazova i Žitište odobren po jedan projekat.

Ukupna vrednost dodeljenih sredstava je 481.692.910,00 dinara. Projekti podrazumevaju gradnju vodnih objekata, saniranje i rekonstrukciju postojećih objekata za pripremu vode za piće, prvenstveno u ruralnim sredinama.

Ovim konkursom obuhvaćeni su i projekti za vodozahvate i projekti za poboljšanje kvaliteta vode.

Opštini Žitište dodeljena su sredstva za izgradnju vodovoda u Srpskom i Novom Itebeju, koji su praktično jedno selo, odvojeno samo tablom za ime mesta. Opština Senta dobila je sredstva za bušenje bunara na vodozahvatu JUG.

Opština Stara Pazova dobila je sredstva za izgradnju vodovodne mreže u selu Vojka, dok će opština Ruma graditi crpne stanice u Klenku i Grabovcu.

Ugovore je predsednicima opština, uručio podsekretar Aleksandar Panovski.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>