• 24

Vreme čitanja: oko 2 min.

Za Srbiju nema zime! Vučić najavio: Veće plate i penzije, studentima kartica od januara

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Ponovo smo uvećali devizne rezerve naše zemlje, premašili smo 24,2 milijarde, u poslednje dve godine uvećane su za 4,8 milijardi i na rekordnom su nivou", rekao je Vučić

  • 24
Aleksandar Vučić TV Prva Printskrin: TV Prva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su devizne rezerve Srbije na rekordnom nivou od 24,2 milijarde evra, kao i rezerve u zlatu i da građani Srbije nemaju za šta da brinu.

- Ponovo smo uvećali devizne rezerve naše zemlje, premašili smo 24,2 milijarde, u poslednje dve godine uvećane su za 4,8 milijardi i na rekordnom su nivou. Zlato nam je na, takođe, rekordnom nivou. Povećali smo za nekoliko godina 10,5 milijardi devizne rezerve. One su važne jer znače stabilnost i sigurnost. Zlatu je vrednost rasla. Imali smo 38 tona, povećavamo kupovinu zlata, sada je na 38,8 tona, nastavićemo", rekao je Vučić gostujući na TV Prva.

Dodao je da za Srbiju nema zime.

Aleksandar Vučić TV Prva Printskrin: TV Prva

- Dinarska štednja dostigla je svoj maksimum od preko milijardi evra u dinarima i nastavljamo da radimo dobro za Srbiju. Benzina imamo u rezervi za 66 dana, a dizela za 74 dana. Gasa imamo koliko hoćete rezervi, samo je problem da nam neko ne ukine gas po političkoj liniji. Imamo 690 miliona kubnih metara gasa u ovom trenutku", naveo je Vučić.

Poručio je da je Srbija ozbiljna država i da se ozbiljno snabdela za zimu, prenosi Tanjug.

- Ljudi ne treba da brinu ni zbog čega, već da veruju u svoju zemlju i da nastave da se bore za nju, kao i dosad", poručio je Vučić.

Veće plate i penzije

- Da pokažem penzionerima šta se zbiva sad. Od 1. januara 2022, bilo je pet povećanja. Kumulativno, u dve godine je 56,1 odsto. Inflacija je 32 odsto. Koliko penzija ide brže od inflacije? Plate već u decembru će biti 820 evra".

Aleksandar Vučić TV Prva Printskrin: TV Prva

- U decembru će prosečne plate biti 800 evra, u Beogradu ide u nebesa. To su stvari za nas od ključnog značaja".

Uskoro i studentska kartica

U planu je uvođenje studentske kartice, najavio je večeras Vučić i dodao da bi ona mogla da bude u upotrebi već u januaru sledeće godine.

- Studenti će imati studentsku karticu, to je predložilo jedno njihovo udruženje i ta kartica će im doneti mnogo toga dobrog, verujem već od 1. januara možda i pre toga. Imaće popuste od naplata drumarina do prevoza, proizvoda u različitim prodavnicama - rekao je predsednik.

Što se tiče onih koji primaju socijalnu pomoć od Srbije što je oko 170.000, istakao je predsednik, u narednim danima i nedeljama biće velikih pozitivnih iznenađenja za njih.

- Ali još merimo kakve mere tačno da donesemo. Kao što ovi mere koje će mere protiv mene, tako i mi merimo šta ćemo da donesemo u korist naroda", rekao je predsednik u emisiji na TV Prva.

(Telegraf.rs)

Video: Otvoren 19. BALKANFILA u Domu vojske Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rene

    12. oktobar 2023 | 23:34

    Svi građani Srbije biće u odličnom položaju zbog najavljenih povećanja!

  • Zorica

    12. oktobar 2023 | 23:37

    Srbija ne pamti bolji rast plata i penzija nego sada, a biće još više.

  • bg

    13. oktobar 2023 | 06:09

    Kome bajke pricas

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>