• 4

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar privrede: Želimo da vidimo više britanskih kompanija na našem tržištu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar Cvetković sastao se danas sa britanskim ambasadorom u Srbiji Edvardom Fergusonom

  • 4
slobodan cvetković, ambasador velike britanije u srbiji Foto Tanjug/Ministarstvo privrede

Velika Britanija je zemlja kojoj se pridaje poseban značaj u saradnji, naročito u ekonomskom smislu, istakao je ministar privrede Slobodan Cvetković nakon sastanka sa britanskim ambasadorom u Srbiji Edvardom Fergusonom.

- Dobri uslovi za poslovanje doprineli su da se Srbija uspešnije odupre globalnoj ekonomskoj krizi i da, po obimu stranih investicija, zadrži lidersku poziciju u regionu - rekao je ministar Cvetković.

Prema njegovim rečima, postoji velika mogućnost za investiranje u Srbiji, kao i da želi da vidi više britanskih kompanija na srpskom tržištu.

Ministar Cvetković je izrazio uverenje da će Srbija nastaviti da gradi strateške odnose sa Ujedinjenim Kraljevstvom i da je zaključenim Sporazumom za partnerstvo, trgovinu i saradnju između dve zemlje napravljen iskorak u budućoj ekonomskoj saradnji.

Ambasador Ferguson je ukazao je na intenzivno povezivanje srpskih malih i srednjih preduzeća sa britanskim partnerima u oblasti digitalne ekonomije. Ambasador Ferguson ponudio je britanska iskustva koja mogu da budu čvrst temelj za buduću saradnju.

Sagovornici su se saglasili da postoji puno prostora za unapređenje saradnje i da će u narednom periodu zajednički raditi na češćem organizovanju poslovnih foruma.

(Telegraf Biznis)

Video: Tri banje, privreda koja cveta i "povratnici": Opština u kojoj južnije nije uvek tužnije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Buki

    13. oktobar 2023 | 18:21

    Nekad smo kupovali najbolje avionske motore na svetu Rolce Roice za nase ratne avione. Bili smo nesto kao Jugoslavija.

  • Слађана Точиловац Шаљић

    13. oktobar 2023 | 17:00

    Одлично

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>