• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Umesto jednog, preko Tamiša kod Orlovata biće dva mosta: Drumski i železnički

Vreme čitanja: oko 1 min.

Podseća se da je na mostu preko Tamiša još od marta 2020. na snazi totalna obustava saobraćaja za sva drumska vozila

  • 0
Gužva u saobraćaju, na putevima Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Javno preduzeće "Putevi Srbije" raspisalo je javnu nabavku za izradu planske i tehničke dokumentacije za izgradnju obilaznice oko Orlovata, sa drumskim mostom preko reke Tamiš.

Kako je saopšteno iz tog preduzeća, izgradnja novog drumskog mosta preko reke Tamiš kod Orlovata trebalo bi da počne početkom sledeće godine ako vremenski i drugi uslovi to dozvole.

Podseća se da je na mostu preko Tamiša još od marta 2020. na snazi totalna obustava saobraćaja za sva drumska vozila, ali su zbog nepoštovanja zabrane, postavljene i betonske barijere na prilazima mostu, kako bi se sprečile nesreće.

Uskoro se očekuje i završetak Projektno - tehničke dokumentacije za izgradnju novog železničkog mosta, između Orlovata i Tomaševca.

U skladu sa tim, kako je saopštila Infrastruktura železnice Srbije, u planu je da do kraja godine to preduzeće raspiše javnu nabavku za radove na gradnji mosta.

Podseća se da je "Tomaševački most", izgrađen kao železnički pre više od 140 godina, na pruzi Pančevo - Zrenjanin - Кikinda - dražavna granica, ali da se na njemu godinama odvijao i drumski saobraćaj, što je dovodilo do problema, jer kada su prolazili vozovi, nije bio moguć drumski saobraćaj.

Dodaje se i da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ove godine, po prvi put, obezbedilo sredstva za most u Tomaševcu u iznosu od 1,35 milijardi dinara, za realizaciju projekta.

Novi most će se graditi u neposrednoj blizini starog, a vozovi će moći da saobraćaju brzinom do 100 kilometara na čas.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je juče da će građani tog dela Banata, umesto jednog, nefunkcionalnog drumsko‐železničkog mosta preko Tamiša, kod Orlovata, imati dva - drumski i železnički, što će značajno unaprediti bezbednost i ubrzati saobraćaj.

(Telegraf Biznis)

Video: Vučić prisustvuje otvaranju prve deonice auto-puta Niš-Merdare

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>