• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Svi žele iz Izraela, ali da li mogu da plate: Cena leta do Evrope ide do 50.000 evra, oglasila se i Er Srbija

Vreme čitanja: oko 3 min.

Od početka ratnog stanja u Izraelu Er Srbija je imala četiri redovna leta

  • 0
Izrael Srbija evakuacija putnici aerodrom Foto: Telegraf.rs

U Izraelu vlada velika potražnja za letovima iz zemlje, a cena nekih privatnih prevoznika za put u Evropu dostiže i 50.000 dolara, rekao je izvršni direktor švajcarske avio-kompanije Luna džets Ejmerik Segar.

Cena leta privatnim avionom sa šest do osam sedišta van Tel Aviva košta oko 40.000 dolara za Dubai i 50.000 dolara za Evropu, što je za pet do 10 odsto veće nego što je standardna cena, prenosi Rojters.

Mnogi žele da napuste Izrael nakon subotnjeg napada palestinskih militanata iz pokreta Hamas.

Segar je rekao da putnici žele da odmah otputuju i ne biraju termin, a često im nije bitna ni krajnja destinacija, traže samo da to bude negde u srednjoj Evropi.

- Izvucite me odavde - to je jedino što putnici kažu, ističe direktor švajcarske avio-kompanije. Avio-kompanija Luna džets bi u uobičajenim okolnostima obavila jedan ili dva leta iz Tel Aviva nedeljno, ali ove nedelje planira da preveze oko 500 putnika na destinacije kao što su Pariz, Dubai ili Ženeva. Kompanija je primetila i interesovanje putnika da napuste jordanski glavni grad Aman ili libansku prestonicu Bejrut.

Er Srbija neće menjati cenu karata

Na samom početku aktuelne bezbednosne krize u Izraelu Er Srbija je odlučila da neće menjati cene karata u odnosu na prethodni period, da ne bi dodatno komplikovala već složene okolnosti u toj zemlji, navodi se u saopštenju kompanije, a povodom napisa u pojedinim medijima da su cene karata menjane.

- Povodom napisa u pojedinim medijima u kojima se spekuliše u vezi sa navodnim cenama karata na letovima Er Srbije između Beograda i Tel Aviva, želimo najoštrije da demantujemo sve takve tvrdnje -saopšteno je iz kompanije.

- Na samom početku aktuelne bezbednosne krize u Izraelu kompanija je odlučila da neće menjati cene karata u odnosu na prethodni period, da ne bi dodatno komplikovala već složene okolnosti u toj zemlji - ističu iz Er Srbija.

Najniža cena karte na letovima iz Tel Aviva za Beograd u narednom periodu je 167 evra po smeru, naglasili su, i u periodu od 9. do 12. oktobra većina putnika je svoju kartu platila 285 evra po smeru, sa svim uključenim taksama.

Prvi let Er Srbije iz Tel Aviva na kojem ima slobodnih mesta je 19. oktobra i za njega se mogu kupiti karte u ekonomskoj klasi po ceni počev od 252 evra po smeru, sa svim uključenim taksama.

- S obzirom na situaciju, dolazi i do povremenih otkazivanja od strane putnika, pa se pojedina sedišta ubrzo potom mogu naći u prodaji. Er Srbija savetuje putnicima koji žele da kupe karte na toj liniji da svakodnevno prate dostupnost avio-karata na željenim letovima - navodi se u saopštenju.

Kompanija Er Srbija je juče obavila evakuaciju građana Severne Makedonije. Troškove leta snosila je Vlada Severne Makedonije.

- Od početka ratnog stanja u Izraelu Er Srbija je imala četiri redovna leta. Takođe, sa dva repatrijaciona leta. Sa prvim repatrijacionim i ovim sada više od 700 naših ljudi je prebačeno u Beograd. Er Srbija nastavlja da leti u ovim uslovima - rekao je Dušan Vujović, otpravnik poslova ambasade Srbije u Izraelu.

Ambasada Srbije je takođe je od početka činila sve što je u njenoj moći, dodao je on i istakao da naše državljane informiše i nastavlja da radi sa svim državljanima koji žele da napuste Izrael ili koji žele da ostanu.

Dešavanja u Izraelu možete pratiti u našem blogu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>