• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Predvodi radnike auto-industrije i nosi majicu "jedi bogate": Ali cifra na računu pokazuje da je jedan od njih

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šon Fajn navodno zarađuje 347.389 dolara godišnje, što ga svrstava u prvih 5% najplaćenijih u njegovoj matičnoj državi Indijani

  • 0
Shawn Fain Foto: Tanjug/AP

Predsednik sindikata Ujedinjenih radnika automobila (UAV), koji predvodi tekući štrajk protiv tri najveća američka proizvođača automobila, navodno je zaradio stotine hiljada dolara prošle godine, što ga je svrstalo u najbogatije u njegovoj matičnoj državi, prema finansijskim izveštajima koje je pregledao Fox Business.Šon Fajn, koji je izabran da vodi UAV u martu i bio je zagovornik radnika automobilske industrije, ima najmanje dva značajna toka prihoda i zarađuje 187.259 dolara godišnje vodeći UAV neprofitni program obuke i još 160.130 dolara godišnje, u svojoj prethodnoj ulozi administrativnog pomoćnika u sindikatu.

Fajnova UAV plata je verovatno skočila znatno iznad 200.000 dolara godišnje, nakon što je preuzeo dužnost predsednika sindikata ranije ove godine.

- Velika trojka želi da verujete da je ono što tražimo opasno i nerealno - primetio je Fajn u video snimku, koji je UAV objavio ove nedelje.

- Ono što je zaista nerealno je da se iz godine u godinu stvara rekordni profit, a onda se misli da će se radnici koji su ostvarili taj profit samo zadovoljiti otpatcima. Ono što je zaista opasno je da korporacije i klasa milijardera nastave da se prave kao banditi dok radnička klasa sve više zaostaje.

- Zato su ove kompanije i korporativni mediji toliko očajnički pokušavali da ubede američki narod da su sindikati problem - nastavio je on.

- Mi nismo problem. Ova takozvana 'konkurencija' je problem. Korporativna pohlepa je problem. Naša solidarnost je rešenje.

Sindikalni šef je na protestima i mitinzima nosio majicu "pojedi bogate", izveštava Fox Business.

A njegova godišnja plata od 347.389 dolara svrstava ga u prvih 5% najplaćenijih u njegovoj matičnoj državi Indijani, gde su, prema Forbsovoj analizi, pojedinci čija plata prelazi 192.928 dolara godišnje u prvih 5.

- Gledaju me i vide nekog "seljaka" iz Indijane - rekao je Fajn tokom mitinga prošle nedelje.

- Gledaju vas i vide nekoga koga nikada ne bi dočekali na večeri ili pustili da se voze na njihovoj jahti ili da lete njihovim privatnim avionom. Misle da nas poznaju. Ali mi radnici u autoindustriji znamo bolje - dodao je.

U sredu je UAV proširio štrajk na Fordovu najprofitabilniju fabriku kamiona u Kentakiju. Iako su lideri signalizirali napredak u pregovorima UAV-a sa Fordom i druga dva proizvođača automobila, Fajn je nastavio da govori da kompanije ne uspevaju da ispune visoke zahteve sindikata u pogledu plata, modifikovane radne nedelje i penzija.

On nije odgovorio na zahtev Foksa za komentar.

(Telegraf Biznis)

Video: Saobraćaj od 18 h, bez naplate do Nove godine: Vučić prisustvovao otvaranju auto-puta Ruma-Šabac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>