• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mini roboti, 3D štampa i lego lavirint: "Maker fest" u Naučno-tehnološkom parku Novi Sad

Vreme čitanja: oko 1 min.

U pitanju je jednodevna manifestacija

  • 0
robot Foto: Freepik

Jednodnevna manifestacija "Maker Fest" održava se danas u Naučno-tehnološkom parku (NTP) Novi Sad, a posetioci će imati prilike da se na zanimljiv način upoznaju sa savremenim tehnologijama.

Više od 400 mališana, učenika osnovnih i srednjih škola kao i njihovih roditelja i ljubitelja tehnoloških trendova u Naučno-tehnološkom parku Novi Sad imaju priliku da isprobaju radionice za pravljenje mini robota, elektroniku, 3D štampu, lego lavirint, izradu elektronskog sklopa i mnoge druge zanimljive inovacije prilagođene svim uzrastima, koje polako postaju deo naše svakodnevnice, saopšteno je danas iz NTP Novi Sad.

Projekat UPDATE Interreg, sa partnerima iz Hrvatske, koji je trenutno finalista u izboru najboljeg projekta Evrope za 2023., zaslužan je što se Maker Fest održava u Novom Sadu i što na ovako kreativan i interaktivan način promoviše nauku i inovativna rešenja, navodi se u saopštenju.

(Telegraf Biznis)

Video: Da li se ljubav prema nauci isplati u Srbiji?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>