• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vesić: Još velikih gradova priključujemo na auto-puteve, u Kini nas čeka i važan trgovinski sporazum

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ministar podseća da danas ističe rok za priključak na komunalnu infrastrukturu, kada je reč o ilegalnim objektima

  • 1
Takovo, Miloš Veliki Foto: Telegraf

- Svake godine sve više gradova priključujemo na auto-puteve, jer izgradnja svakog puta i pruge znači dolazak investitora i nova radna mesta, a samim tim i viši životni standard - izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Najavio je da će do kraja sledeće godine još nekoliko velikih gradova biti priključeno na auto-put.

- Do kraja ove godine biće završeno još deset kilometara Moravskog koridora, do Koševa, čime će Kruševac biti priključen na auto-put. Osim toga, očekujemo da će Valjevo biti priključeno na “Miloša Velikog” kada se završi brza saobraćajnica.

Vesić je, gostujući na RTS-u, najavio da će do kraja 2024. godine biti završen Dunavski koridor do obilaznice oko Požarevca, u punom profilu, čime će i taj grad biti priključen na auto-put. Naveo je da će i Kraljevo biti priključeno na auto-put, jer će do kraja naredne godine biti završena deonica od Preljine do Adrana kod Kraljeva, te dodao da će na mrežu auto-puteva biti priključena i Loznica, jer će biti završena brza saobraćajnica od Šapca do Loznice, dužine 54,5 kilometara.

Pomenuo je i auto-put Ruma-Šabac, koji je juče otvoren, navodeći da je izgrađeno 24,6 kilometara od čega je oko 22 kilometara auto-put, dok ostatak čine most i pristupne saobraćajnice mostu.

Ministar se osvrnuo i na predstojeću posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kini, i kao najvažnije istakao to što će tokom te posete biti potpisan sporazum o slobodnoj trgovini između dve zemlje.

Takođe, kaže da će tokom te posete biti potpisani i sporazumi koji se odnose na dve saobraćajnice – autoput Beograd-Zrenjanin-Novi Sad dužine oko 105 kilometara i “Osmeh Vojvodine”, saobraćajnica koja počinje od Bačkog Brega i ide preko Sombora, Kule, Vrbasa, Srbobrana, Novog i Starog Bečeja, Kikinde i Srpske Crnje čija je dužina preko 190 km.

Govoreći o prijavama građana koji žive u nelegalnim objektima za legalni priključak na komunalnu infrastrukturu, Vesić je podsetio da rok za to ističe danas, 15. oktobra, ali da će se raditi i sutra, jer je danas nedelja, a po našem zakonu rok, kada se završi u nedelju koja je neradna, može da se produži za jedan dan.

Navodi da je, zaključno sa četvrtkom, bilo oko 30.000 prijava na teritoriji cele Srbije, od čega najviše u Beogradu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    15. oktobar 2023 | 12:08

    Gospodine Vesiću kad se planira autoput Karađorđe.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>