• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vesić poneo titulu počasnog građanina Ćuprije: "Planiramo nove projekte"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jedan od najavljenih projekata je i ritejl park u industrijskoj zoni Ćuprije

  • 1
Most preko Zapadne Morave, Goran Vesić Foto: RINA

Skupština opštine Ćuprija, na Dan oslobođenja grada, svoje najvrednije priznanje - titulu počasnog građanina dodelila je ministru građevinarstava, saobraćaja i infrastrukture Goranu Vesiću, za veliki doprinos razvoju te opštine, kroz realizaciju brojnih infrastrukturnih projekata.

Vesić je u video obraćanju odbornicima zahvalio na priznanju, navodeći da ga doživljava kao nagradu celom ministarstvu i Vladi Srbije za sve što su uradili za Ćupriju, ali i kao obavezu da i dalje pomaže tu opštinu, saopšteno je.

Najavio je i nove projekte u Ćupriji, među kojima su radovi na putevima, mostovima, ali i izgradnja industrijske zone koja će se prostirati na 700 hektara i biti, kako kaže, najveća industrijska zona južno od Beograda.

Kada je reč o državnim putevima, Vesić je pomenuo rehabilitaciju puta Ćuprija-Despotovac, dužine 21 kilometar, ali i dodao da su počeli radovi na rehabilitaciji puta Paraćin-Ćuprija dužine 3,5 kilometara, odnosno Zmič-Ćuprija, kao i radovi na rehabilitaciji puta Ćuprija-Supska-Krušar, dužine 11 kilometara.

Najavio je i radove na bulevarskom ulazu u Ćupriju sa auto-puta, od Spomenika knezu Lazaru do Lidla, sa kružnim tokom od 0,5 kilometara za šta, kako je rekao, opština Čuprija radi projekat, a do kraja godine će se početi i sa radovima.

Kaže i da će se raditi rehabilitacija državnog puta Gilje-Ostrikovac-Jovac-Dvorica, dužine sedam kilometara, i dodaje da se trenutno radi projektna dokumentacija, a da će se čim bude završena - početi sa izvođenjem radova.

Istakao je i da je Ćuprija u okviru projekta "Čista Srbija" uradila dobar posao, izradila tehničku dokumentaciju, pribavila građevinske dozvole za izgradnju kanalizacione mreže u naseljima Terekovo i Minelovo, u ulicama Mutapova i Dimitrija Tucovića, ukupne dužine oko šest kilometara i vrednosti 1,3 miliona evra. Ti radovi biće deo narednih faza projekta "Čista Srbija".

Vesić je takođe rekao da će u okviru izgradnje brze pruge Beograd-Niš, koja počinje da se radi do kraja naredne godine, biti uređena nova železnička stanica u Ćupriji, koja nije bila predviđena projektom, ali je sada deo projekta zahvaljujući insistiranju rukovodstva opštine, kao i da će građani Ćuprije brzim vozom do Beograda stizati za 30 minuta.

- Imamo planove i kada je u pitanju stara stanica. Veoma je značajna i industrijska zona u Dobričevu čija će površina biti 700 hektara. To će biti najveća i industrijska zona južno od Beograda.

Što se tiče mosta na Velikoj Moravi, navodi da je Vlada Srbije ratifikovala sporazum sa Španijom i ističe da je španska firma koja je nominovana od strane španske vlade uradila tehničku dokumentaciju, da je pripremljena finansijska ponuda, te da će vrednost tog mosta biti oko 45 miliona evra.

Osim tog, u okviru zajedničkog sporazuma između vlada Srbije i Španije radiće se i most u Bačkoj Palanci, dodao je Vesić. "Biće tu još stvari koje će se raditi u Ćupriji, među kojima je i ritejl park u industrijskoj zoni, tako da će građani u svakom slučaju osetiti korist od svega što se dešava u Srbiji", naveo je.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srb vuk

    15. oktobar 2023 | 15:01

    Ma sve je to lepo ,a Sta je da Negotinskom krajnom,treba i tamo malo da se ulaze .

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>