• 0

Vreme čitanja: oko 6 min.

Marija Rabrenović,operativna direktorka MediGroup sistema za Telegraf Biznis:Za uspeh je zaslužan posvećen tim

Vreme čitanja: oko 6 min.

"Za deceniju izvanrednih uspeha MediGroup sistema zaslužan je posvećen tim"

  • 0
Marija Rabrenović, MediGroup Foto: Promo/ MediGroup
  • MediGroup sistem je tokom prethodnih 10 godina izgradio lidersku poziciju i postao sinonim za kvalitet u oblasti privatnog zdravstva. Kako je izgledalo tržište pre 10 godina, a kako izgleda danas?

Pre 10 godina, privatno zdravstvo u Srbiji bilo je u razvoju, a za lekare nije bilo uobičajeno da rade u privatnom sektoru. MediGroup je tada odlučno krenuo putem integracije privatnih zdravstvenih ustanova sa dugom tradicijom, hrabrim koracima stvarajući najveći privatni zdravstveni sistem u Srbiji. Bili smo svesni da krećemo na putovanje koje će biti izuzetno izazovno, ali smo imali jasnu viziju ispred sebe i ambiciozan put koji smo sledili. Od tada, postali smo lider u privatnom zdravstvu, rasli smo od par stotina do današnjih nekoliko stotina hiljada pacijenata, koji na nas mogu da se oslone za sve što im je potrebno – od laboratorijskih analiza, preventivnih pregleda do izvođenja kompleksnih hirurških intervencija. Iza nas su dinamične i izazovne godine, ali one su tu da nas podsećaju da su naši uspesi rezultat predanog rada, istrajnosti i zajedničkog zalaganja.

  • Težnja ka izvrsnosti u svim segmentima poslovanja izuzetno je značajna u MediGroup sistemu. Možete li podeliti sa nama strateške pravce koji su doprineli stvaranju tog prepoznatljivog kvaliteta? Po čemu danas pacijenti prepoznaju MediGroup?

Tokom protekle decenije, posebnu pažnju smo usmeravali na formiranje vrhunskog tima i kontinuirani razvoj naših kadrova. MediGroup čini tim posvećenih i iskusnih lekara sa akademskim renomeom, koji su deo našeg sistema već dugi niz godina, što je ključno za izgradnju poverenja između lekara i pacijenata.

Kako bismo bili u prilici da pružimo najbolju moguću negu, išli smo i u korak sa tehnologijom, prateći svetske standarde i investirajući u najsavremeniju medicinsku opremu. Posebno smo se fokusirali na primarnu zdravstvenu zaštitu i preventivne preglede. Zahvaljujući svemu tome, danas naši domovi zdravlja pružaju izvanrednu ginekološku i pedijatrijsku negu, sa velikim brojem pacijenata i pregleda na svim nivoima. Posebno smo ponosni na naš tim za vantelesnu oplodnju koji doprinese rađanju više od 500 beba godišnje, kao i našu Miloš kliniku gde je izvedeno oko 100 transplatacija rožnjače prošle godine. U našoj Opštoj bolnici, koja se ističe i vrhunskom radiologijom, godišnje se obavi preko 3.000 operacija. MediGroup ima najveću mrežu laboratorija sa izuzetnim timom, i naravno, porodilište u kojem je za ovih 10 godina rođeno više od 5.500 beba, što pokazuje da nam iz godine u godinu, sve veći broj roditelja ukazuje poverenje.

Sve ove brojke su nam samo potvrda da se nalazimo na pravom putu, ali i odgovornost da ukazano poverenje opravdamo i ostanemo preporuka naših pacijenata. Upravo to poverenje, ali i stručnost, posvećenost, pouzdanost, visok standard kvaliteta, sveobuhvatna ponuda i inidvidualan pristup odlike su po kojima nas prepoznaju naši pacijenti danas.

Marija Rabrenović, MediGroup Foto: Promo/ MediGroup

  • Težnja ka izvrsnosti u svim segmentima poslovanja izuzetno je značajna u MediGroup sistemu. Možete li podeliti sa nama strateške pravce koji su doprineli stvaranju tog prepoznatljivog kvaliteta? Po čemu danas pacijenti prepoznaju MediGroup?

MediGroup sistem predstavlja apsolutnog lidera na tržištu u oblasti dijagnostike.

Opšta bolnica ovog sistema opremljena je najsavremenijim medicinskim uređajima koji postavljaju standarde u dijagnostičkoj medicini. Magnetna rezonanca jačine 3T, angio-sala opremljena najnovijom tehnologijom koja omogućava izvođenje najsloženijih dijagnostičkih i terapijskih mera u lečenju kardiovaskularnih bolesti, Centralna laboratorija koja raspolaže Roche integrisanim analizatorom, vrhunski, najmoderniji CT i ultrazvuk aparati, samo su neki od primera impresivne opreme koja omogućava bržu i precizniju dijagnostiku različitih stanja.

Deo ovog sistema je i Miloš klinika, koja jedina u Srbiji pruža uslugu laserskog skidanja dioptrije uz pomoć revolucionarnog Femto lasera.

Vrhunski tim zaista jeste ključni element naše prepoznatljivosti i uspeha, ali ujedno i stub našeg sistema. Proces izgradnje neprekidno traje, osnažujemo tim svakog dana i težimo njegovom proširenju. Pre svega, naglasak je na izgradnji poverenja, kako između pacijenata i lekara, tako i između lekara i MediGroup sistema. Motivisanost i napredak celog tima su od suštinskog značaja, i zato kontinuirano ulažemo u njihovu edukaciju i specijalizaciju. Danas imamo izvanredan tim stručnjaka koji nam veruje i vidi sebe dugoročno u MediGroup sistemu, oni imaju izraženu empatiju i komunikaciju sa pacijentima, razumeju ih, saosećaju s njima i pristupaju im s puno pažnje. Upravo zato, pacijenti im se uvek iznova vraćaju i ostaju njihova preporuka. Sinergija stručnosti, posvećenosti i opreme je presudna za najbolju moguću zdravstvenu negu.

  • Poslednjih godina bili smo svedoci globalnih izazova u oblasti zdravlja. Na koji način je MediGroup odgovorio na ove izazove i kako su oni oblikovali Vaše iskustvo u vođenju zdravstvenog sistema?

U svim teškim situacijama koje su obeležile godine za nama, delili smo sudbinu naših građana, radili bez prestanka i bili uvek tu da odgovorimo na sve zdravstvene potrebe. U pandemijskim godinama, to je bilo posebno izraženo. Među prvima smo reagovali, pružili sve svoje raspoložive resurse i postali integralni deo državnog sistema u borbi protiv COVID-19. U rekordnom roku uveli smo sve mere bezbednosti, kreirali zelene i crvene zone u našim ustanovama, poštovali sve preporuke i uspostavili trijaže pacijenata. Prilagodili smo čitav sistem kako bismo pružili medicinsku pomoć i podršku pacijentima tokom pandemije, od dijagnostike do lečenja. U takvim okolnostima, verujem da je imperativ osluškivanje potreba građana i agilnost u smislu prilagođavanja brzim promenama. Naša iskustva tokom ovog perioda potvrdila su da je snažan tim medicinskog i nemedicinskog osoblja jedina formula za uspeh i ključna za uspešno vođenje zdravstvenog sistema.

Naša dugogodišnja saradnja sa javnim sektorom bila je ključna tokom ovog perioda, a otvorena komunikacija omogućila nam je brzu reakciju i prilagođavanje promenama u zdravstvenom okruženju. Istovremeno, takve saradnje omogućavaju građanima naše zemlje i brojne druge benefite u drugim aspektima, kao što su smanjenje liste čekanja za operacije katarakte i vantelesnu oplodnju, koje godinama unazad uspešno obavljamo.

  • Kako je izgledao Vaš put u okviru MediGroup sistema – od početka do pozicije operativne direktorke? Na šta ste posebno ponosni kada se osvrnete iza sebe?

Raditi u MediGroup sistemu, iza kog stoji više od 2.000 ljudi, od kojih najveći deo čine žene, ima svrhu i veliko je zadovoljstvo. Za mene je moj rast i razvoj u ovoj kompaniji bio izazov, jer sam ušla u zdravstvo iz advokature, i to sasvim slučajno. Boraveći u Americi, imala sam tu retku priliku da budem testirana na Univerzitetu u Čikagu, kako bih otkrila na koji način da nastavim svoje usavršavanje, i tada sam saznala da je to upravo oblast zdravstva. Ovo je za mene bila profesionalna prekretnica. U MediGroup sam došla kao prvi direktor koji nije bio lekar. Prvo sam bila na čelu Specijalne bolnice za ginekologiju "Jevremova", koja je postala sinonim za uspeh u vantelesnoj oplodnji, da bih nakon toga preuzela upravljanje Specijalnom bolnicom za oftalmologiju "Miloš klinika". Od 2019. godine se nalazim na poziciji operativnog direktora celog sistema.

Ponosna sam na tu jedinstvenu priliku da svoje veliko iskustvo iz oblasti prava upotrebim za karijeru u medicini. Nadam se da sam na ovaj način pomogla u uspostavljanju stabilnosti i razvoju zdravstva. Slobodno mogu reći da je to jedna od najvažnijih oblasti, koja brine o najvećem blagu svakog čoveka – životu i zdravlju.

(Telegraf Biznis/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>