• 17

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Radni sat 20 evra, vuča se plaća, a vikendom ne radim": Objava auto-mehaničara je hit na mreži

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ivan Lepan se ovim poslom bavi 25 godina, ali je "kap sada prelila čašu"

  • 17
Auspuh, katalizator, automehaničar, popravka automobila, majstor Foto: Shutterstock

Pristojan i osećajan odnos prema mušterijama nije doneo rezultat, kaže Ivan Lepan, poznatiji kao majstor Iko iz Slavonije.

Stoga se ovaj traženi auto-mehaničar odlučio na zaokret.

Inače, on se mušterijama obratio na društvenim mrežama, a njegova objava je u trenu postala hit. Između ostalog je naveo da njegova politika moralnog, pristojnog i osećanoj odnosa u proteklih 25 godina - nije urodila plodom.

"To što vama vozilo treba odmah i što ne možete bez njega, nije naš problem. Molio bih sve mušterije da parkiraju na parkingu, a ne da staju kako kome paše", napisao je Lepan i dodao:

"Naš auto-servis uvodi neke promene, pa sam mislio da bi bilo pošteno obavestiti vas unapred", piše Poslovni.hr.

U svojoj objavi, Lepan takođe ističe da će ubuduće naplaćivati svoj radni sat 20 evra, ali i da više neće izlaziti u susret hitnim zahtevima za popravku vozila.

On će sada primati korisnike isključivo radnim danima od 9 do 17 sati, u skladu sa propisanim radnim vremenom, a klijenti koji su do sada imali privilegiju da poprave auto subotom i nedeljom - moraće u druge servise.

Majstor Iko je posebno naglasio da više neće prihvatati reklamacije na delove za čije kvarove nije odgovoran, iako je, kaže, ranije takve situacije rešavao čak i o sopstvenom trošku, piše Večernji list.

"Ako alternator curi naftu duže vreme, to nije krivica proizvođača, već vozača. Ne mogu se žaliti proizvođaču zbog takvog kvara. Uprkos tome, kao znak poštovanja prema mušteriji, odlučio sam da lično kupim novi deo. Platio sam ga 350 evra, montirao ga i rekao mušteriji da ništa ne duguje. Ali, on je po lokalima pričao kako je pošteno platio popravku i širio razne laži, da bi nakon toga ponovno došao kod mene kao da se ništa nije dogodilo", objašnjava auto-mehaničar iz Sikirevaca kod Slavonskog Broda.

U svojoj objavi, takođe ističe da će sada svoj radni sat naplaćivati 20 evra, kao i da se vuča plaća.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јовица

    23. oktobar 2023 | 12:27

    Алтернатор цури нафту? Шта то знач?

  • Frizerka

    23. oktobar 2023 | 12:19

    👏👏👏Za 25 godina rada sam shvatila isto sto i ti, recke u nedogled a kad imaju para idu kod drugog frizera, izlazenje u susret musterijama da ih feniram u 6 ujutru jer idu na svadbu daleko... Itd itd radno vreme stoji na lokalu vise nikome ni dinar necu pokloniti(pola stvari ne naplatim iz razumevanja prema losoj materijalnoj situaciji a oni odu u duplo skuplje salone kad,, imaju,, nocac. Postovanje samo za verne i stalne u sklopu radnog vremena i na prvom mestu sad sam Ja i moj rad koji ima da se plati!

  • duma

    23. oktobar 2023 | 11:59

    to si trebao odavno da uradis.ako sebe necenis prvo nece drugi to je sigurno.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>