• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Radnik druge najveće pivare u zemlji "uhvaćen" kako urinira u rezervoar sa pićem

Vreme čitanja: oko 1 min.

Biro za tržišni nadzor i administraciju grada Pingdu, gde se fabrika nalazi, saopštio je da su odmah formirali tim i izvršili uviđaj na licu mesta

  • 1
Pivo Ilustracija: Pixabay

Kineske vlasti istražuju slučaj vezan za jedan viralni video koji se pojavio, a koji prikazuje radnika iz druge najveće pivare u Kini "Tsingtao Brewery" kako urinira u rezervoar u kojem se, veruje se, nalaze sastojci za ovo popularno pivo.

Snimak beleži desetine miliona pregleda na društvenim mrežama, a kompanija je saopštila da je obavestila policiju odmah nakon što joj je video privukao pažnju, dodajući da je serija spornih sastojaka zapečaćena.

Tsingtao je, inače, i najveći kineski izvoznik piva.

Na snimku, koji se pojavio na mreži u četvrtak prošle nedelje, vidi se radnik, obučen u uniformu sa šlemom, kako se penje preko visokog zida i ulazi u rezervoar pre nego što je urinirao u njega. Oznaka lokacije na snimku je "Fabrika piva Tsingtao br. 3", izvestio je u petak lokalni list The Paper, a piše BBC.

Poslovni list "Nacionalni poslovni dnevnik" kasnije je citirao interni izvor koji je rekao da i osoba koja je snimila video i osoba koja se pojavljuje na njemu "nisu direktni zaposleni u kompaniji".

U saopštenju objavljenom u petak, Biro za tržišni nadzor i administraciju grada Pingdu, gde se fabrika nalazi, saopštio je da su odmah formirali tim i izvršili uviđaj na licu mesta, nakon što su pogledali video, te da su zapečatili celu seriju sastojaka.

Takođe se dodaje da će se Biro "ozbiljno pozabaviti tim pitanjem", kada se potvrde detalji.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žarko

    23. oktobar 2023 | 15:12

    A ko garantuje da toga nema i kod nas svuda gde se radi sa pićem i hranom? Pre 50 god moj drug, sanitarni inspektor u maloj opštini nikad nije sedeo u kancelariji. Stalno je bio na terenu i svakom se tresle gaće kad će uleteti negde i vršiti kontrolu. Sada inspektorima kao da je dupe sraslo sa foteljom.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>