• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Proverite igračke na tavanu: Minijatura iz popularnog filma prodata za 2,8 miliona evra

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pripadala je čuvenom kolekcionaru Gregu Džeinu

  • 0
Lovac X-wing od 3 miliona dolara postao je najskuplji rekvizit Ratova zvijezda prodat na aukciji Foto: Heritage Auctions / Ferrari / Profimedia

Minijatura letelice "Starfighter" iz filma "Ratovi zvezda" prodata je za preko 3 miliona dolara tokom aukcije predmeta, koje je prikupio i kreirao dugogodišnji holivudski proizvođač modela Greg Džein.

Greg (76) je umro prošle godine, a njegova kolekcija je sredinom oktobra prodata za oko 13,6 miliona dolara u Dalasu. Takođe, ova aukcija je jedna od najposećenijih prenosi Fortune.

Starfighter (engl. Red Leader X-wing), koji je korišćen u filmu "Ratovi zvezda: Epizoda IV - Nova nada" iz 1977. godine, prodat je za oko 3,1 miliona dolara nakon nadmetanja dva kolekcionara, saopštila je aukcijska kuća.

Lu Zutavern, Džeinov dugogodišnji prijatelj i supervizor prodavnice, rekao je da je kolekcionar bio veliki prijatelj i prisetio se vremena kada je doneo kutiju punu kompleta modela da ga zabavi nakon operacije kolena.

Dodaje da je Greg gajio ogromnu ljubav prema holivudskoj istoriji i i strast za traženjem predmeta za svoju kolekciju.

(Telegraf Biznis)

Video: Aukcija ribe na đerbanskom marketu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>