• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Đorđević se sastao sa sindikatima „Radnik“ i „Nezavisnost“

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Između ostalog, dogovoreno je da - stupanjem na snagu pravilnika o nagrađivanju - poštari, dostavljači i šalterski radnici budu nagrađeni u skladu sa angažovanjem

  • 1
Pošta Srbije Foto: Pošta Srbije

Na inicijativu reprezantativnog sindikata „Radnik“ i sindikata JP PTT saobraćaja Srbije „Nezavisnost”, danas je održan sastanak v.d. direktora Pošte Srbije Zorana Đorđevića sa Goranom Stefanovićem i Snežanom Marković, povodom pojave protesta u pojedinim poštama u Novom Sadu.

Đorđević je informisao predstavnike sindikata da su već preduzete određene mere i da će koordinatori u narednom periodu obaviti razgovore sa svim zaposlenima u jedinicama za koje su nadležni.

Takođe, informisao je predstavnike sindikata da je za sutra zakazan sastanak sa dostavljačima u Beogradu, a u petak sa dostavljačima u Novom Sadu, na kojem će se razgovarati o zahtevima iznetim na protestu.

- Odluku Vlade Republike Srbije povodom isplate zarade iz dobiti očekujemo već nakon naredne sednice zakazane za četvrtak, 26. oktobar, a isplata će, u skladu sa našim dogovorom sa sindikatima, biti realizovana odmah nakon toga. U okviru reorganizacije zaposlene očekuje osetno povećanje zarade, a u međuvremenu očekujemo i instrukciju Vlade Srbije kada je u pitanju povećanje zarade koje je planirano od prvog januara - rekao je Đorđević.

Dogovoreno je i da - stupanjem na snagu pravilnika o nagrađivanju - poštari, dostavljači i šalterski radnici budu nagrađeni u skladu sa angažovanjem.

- Kad su u pitanju poštari, pravilnik o nagrađivanju će biti primenjen već nakon isporuke PIO kartica, a nagrađivanje dostavljača po učinku tema je predstojećih sastanaka zakazanih za ovu nedelju. Prijem zaposlenih u stalni radni odnos nastaviće se u skladu sa sadašnjom dinamikom, nakon isteka dve godine radnog angažovanja. Promene u politici Pošte Srbije nema i zato ćemo i u narednom periodu nastaviti da zajedno radimo na tome da istrajemo u dobrim rezultatima koje smo postigli.

Đorđević je podsetio da je ostvarena neto dobit za prvih devet meseci 2,8 milijardi dinara, od čega samo poslovna dobit iznosi 2,2 milijarde dinara, što nam daje naznake i dobra je osnova da Pošta Srbije i ove godine uspešno ostvari sve zacrtane ciljeve.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 72

    24. oktobar 2023 | 16:43

    Preveslace i Vas kao i sve ostale...poljoprivrednike,radnike EPS-a i drugih.Živi bili pa videli!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>