• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Više od milion građana Srbije skenira račune: Oboreni svi rekordi u nagradnoj igri za stan

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pravo učešća imaju svi punoletni građani sa prebivalištem ili boravištem u Republici Srbiji

  • 1
plaćanje, račun Foto: Pixabay

Broj punoletnih građana koji direktno učestvuju u nagradnoj igri Uzmi račun i pobedi, prešao je magičnu brojku od jednog miliona, a kad se tome dodaju i članovi porodice koji skupljaju račune – taj broj je i mnogo veći.

Tačnije, od početka nove nagradne igre u januaru 2023. godine do danas, građani su otvorili čak 1.008.416 korisničkih naloga u okviru istoimene aplikacije.

"Imajući u vidu da je ovo prvo „digitalno“ izdanje nagradne igre i da se prvi put prešlo sa sistema slanja koverata na skeniranje računa putem aplikacije, ovakav odziv građana još je značajniji i svedoči o spremnosti svih generacija da prihvataju digitalizaciju. Iako je drugi krug još uvek u toku, broj fiskalnih računa koji su poslati putem aplikacije je već dvostruko premašio najuspešniju nagradnu igru do sad - građani su u novom ciklusu skenirali više od 260 miliona računa. Svi skenirani računi iz prvog kruga ravnopravno konkurišu za nagrade i u drugom krugu, a to je deset stanova u Beogradu", saopšteno je.

Iz Vlade Republike Srbije i NALED-a se zahvaljuju svim građanima Srbije na velikom odzivu i podršci u borbi protiv sive ekonomije

"Uvereni smo da je nagradna igra jedan od najboljih alata za podizanje svesti o značaju suzbijanja sive ekonomije, važnosti plaćanja poreza i uzimanja fiskalnog računa pri svakoj kupovini".

Podseća se da pravo učešća imaju svi punoletni građani sa prebivalištem ili boravištem u Republici Srbiji. U igri mogu da učestvuju samo ispravni fiskalni računi koji sadrže QR kod i izdati su na teritoriji Republike Srbije u skladu sa

Zakonom o fiskalizaciji, bez obzira na datum izdavanja.

U okviru ovogodišnjeg izdanja nagradne igre, preostala su još tri izvlačenja, u kojima srećne dobitnike očekuje još šest stanova u Beogradu.

Inače, izvlačenja se emituju subotom u 18 časova, uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krle

    25. oktobar 2023 | 11:10

    Moja drugarica ima poslatih preko 10.000 računa i nada se...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>