• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Počele prijave za stalnu novčanu pomoć za trojke, četvorke, petorke, šestorke i duple blizance

Vreme čitanja: oko 1 min.

U 2022. godini pomoć je isplaćena za ukupno 108 porodica

  • 0

Počelo je prijavljivanje, odnosno podnošenje zahteva i potrebne dokumentacije za ostvarivanje prava za stalnu novčanu pomoć za trojke, četvorke, petorke, šestorke i duple blizance koju Grad Beograd pruža preko Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Prijave se podnose u opštinskom odeljenju Gradskog centra za socijalni rad, prema mestu prebivališta iz lične karte, a v.d. direktorka Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu.

Silvia Alavanja kaže za Tanjug da je ova vrsta podrške predviđena Odlukom o pravima i uslugama socijalne zaštite i da se ostvaruje jednom godišnje.

Ona ističe da je ova pomoć već tradicionalna podrška od strane Grada za sve porodice koje imaju trojke, četvorke i duple blizance, a da pravo ostvaruju roditelji dece predškolskog uzrasta koji dobijaju jednu prosečnu zaradu u Beogradu za određeni obračunati mesec, roditelji osnovaca koji dobijaju dve zarade i roditelji srednjoškolaca koji dobijaju tri prosečne zarade.

- U 2022. godini pomoć je isplaćena za ukupno 108 porodica, odnosno za čak 345 dece. Prošle godine smo imali 87 porodica sa trojkama, ukupno 261 dete, dve porodice sa četvorkama, odnosno 8 dece i 19 porodica sa duplim blizancima, odnosno 76 dece - navela je Alavanja.

Ona napominje da je prosečna neto plata u gradu Beogradu za mesec avgust bila 108.985 dinara.

- Ovo je vid podrške porodicama i deci, kao i naš način da im pomognemo i na neki način olakšamo svakodnevnicu, a nadamo se uskoro i prvim petorkama i šestorkama - rekla je Alavanja.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>