• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Đorđević poziva Sindikat radnika Pošte "Sloga" na pregovore o prestanku štrajka u Novom Sadu i Vrbasu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Obustava rada od strane dela zaposlenih i danas traje u jednom broju pošta u Novom Sadu u Vrbasu

  • 2
Potpisivanje sporazuma, PTT Muzej Foto: Nikola Tomić

V.d. dirketora Pošte Srbije Zoran Đorđević upućuje otvoreni poziv predsedniku Sindikata radnika Pošte "Sloga", Stefanu Mitroviću, na pregovore o zahtevima za prestanak štrajka u Novom Sadu i Vrbasu.

"Budući da nezakonita obustava rada od strane dela zaposlenih i danas traje u jednom broju pošta u Novom Sadu u Vrbasu, a kako se predsednik Sindikata radnika Pošte 'Sloga' Stefan Mitrović putem medija oglasio iznevši neke netačne informacije, kao i to da su oni ti koji predstavljaju radnike, te da su njihovi članovi podržali i uzeli učešće u 'spontanoj' obustavi rada koju su započele njihove kolege, kao i da ga niko u vezi sa zahtevima nije kontaktirao, Zoran Đorđević, v.d. direktora Pošte Srbije, upućuje otvoreni poziv organizatoru štrajka Stefanu Mitroviću na pregovore o zahtevima za prestanak obustave rada u Novom Sadu i Vrbasu", piše u zvaničnom saopštenju JP "Pošta Srbije".

Kako se dalje navodi u saopštenju, v.d. direktor Pošte Srbije nije dobio nikakav zahtev za sastanak.

"Bez obzira na to što kao direktor Pošte nisam ni na koji način, pisano niti usmeno, dobio zahtev za sastankom, u interesu Pošte Srbije i njenih zaposlenih, pozivam Stefana Mitrovića da dođe u sedište Preduzeća u Takovskoj 2, danas ili tokom predstojećeg vikenda, ili kad god mu odgovara, kako bih saslušao i razgovarao o zahtevima za nastavak procesa rada.

Moje dosadašnje iskustvo govori da su to obično bili politički zahtevi. U ovom slučaju, moja je pretpostavka da radnici u obustavi nisu informisani od strane sindikata Sloga da totalni prekid rada čini grubo kršenje zakona, te da zbog iste osim što neće biti plaćeni za taj period, moguće konsekvence su i otkazi ugovora o radu nakon osam dana. Pod istom pretpostavkom neobaveštenosti, želeći da utičem i sprečim najteže moguće posledice, želim da razgovor sa Stefanom Mitrovićem obavim što pre i pozivam ga da mi se javi, pisanim putem, telefonom, preko šefa Kabineta ili na neki drugi način koji odabere, da što pre obavimo taj razgovor”, poručio je Zoran Đorđević.

(Telegraf Biznis)

Video: Pošta Srbije i DHL potpisale krovni Sporazum o saradnji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojsa

    27. oktobar 2023 | 13:45

    ma ti jadni ljudi nemaju elementarne uslove za rad, bruka i sramota sta im rade. Drze ih kao logorase ponizavajuce, a o uniformama i uredjajima za ocitavanje NI GOVORA. Rade pomocu stapa i kanapa.A cak nemaju POST EXPRESS ni samolepljive vrecice u koje se ubacuje adresnica, NI TO NEMA.VEC MESECIMA.

  • Miki

    27. oktobar 2023 | 13:31

    Cvetaju ruze u posti.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>