• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Važne vesti za paušalce: Tiču se poreza, rokova, ovlašćenih tela

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zahtev se podnosi u elektronskom obliku preko portala ePorezi

  • 0
Čovek priča telefonom, noge na stolu,  kancelarija, posao Foto: Tom Merton / Caia Image / Profimedia

Poreska uprava (PU) podseća preduzetnike, koji su u tekućoj godini porez na prihode od samostalne delatnosti plaćali na oporezivu dobit, da zahtev za paušalno oporezivanje za 2024. mogu podneti do 31. oktobra.

Kako se navodi, zahtev se podnosi u elektronskom obliku preko portala ePorezi, a PU će na osnovu podnetog zahteva izdati rešenje koje će se poreskom obvezniku dostaviti u elektronskom obliku u poresko sanduče.

Dodaje se da je za podnošenje zahteva za paušalno oporezivanje neophodno posedovanje kvalifikovanog elektronskog sertifikata koji izdaje pet sertifikacionih tela u Srbiji, a to su MUP, JP PTT, Privredna komora Srbije (PKS), Halcom i E-Smart Systems.

U saopštenju se naglašava da preduzetnici koji porez na prihode od samostalne delatnosti plaćaju na paušalno utvrđeni prihod i kod kojih nije došlo do promene u poslovanju, nemaju obavezu da podnesu zahtev za paušalno oporezivanje za narednu godinu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>