• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li će Argentina zabraniti izvoz nafte? Kompanije imaju rok do utorka u ponoć

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vlada Argentine, zbog manjka dolara, nije uspela da ranije obezbedi dovoljno goriva iz uvoza

  • 0
Argentina mapa Foto: Shutterstock

- Argentina može da zabrani lokalnim proizvođačima da izvoze naftu iz zemlje, ako ne obezbede adekvatnu ponudu na domaćem tržištu - izjavio je ministar ekonomije te zemlje i predsednički kandidat, Serhio Masa.

- Ako se snabdevanje gorivom ne reši do utorka u ponoć, kompanije - počev od srede - neće moći da šalju brodove sa naftom za izvoz. Argentinska nafta pripada, pre svega, Argenticima - kaže on, a prenosi Blumberg.

Rojters je citirao zvaničnike Vlade Argentine koji su saopštili da će nestašica goriva uskoro biti prošlost i da će u ovu zemlju ubrzo stići 10 brodova sa gorivom iz uvoza.

Distribucija ovog goriva će potrajati nekoliko dana, izjavila je ministarka energetike Argentine Flavija Rojon, a prema navođenju lokalnih medija, Vlada Argentine zbog manjka dolara nije uspela da ranije obezbedi dovoljno goriva iz uvoza.

To je izazvalo nestašicu u zemlji i duge redove na benzinskim pumpama. Inače, godišnja stopa inflacije u Argentini je u septembru iznosila skoro 140 odsto.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>