• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odlazak u banku biće "naučna fantastika" uskoro: Nemački gigant zatvara 250 poslovnica

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ugovor sa bivšim vlasnikom Postbanke, sada je ponovo u fokusu pregovora

  • 2
Menjačnica banka šalter Foto-ilustracija: Shutterstock

Banke su počele da masovno i ubrzano zatvaraju poslovnice širom sveta, kako bi posao "prebacile" na mrežu i automatizaciju, a usput smanjile rashode vezane za osoblje i radne prostore.

Poslednja u nizu je i nemačka banka Postbank, koja posluje pod okriljem Dojče banke.

Kako pišu nemački mediji, a prenosi Fenix, ovaj plan je najavio šef odeljenja za privatne klijente. Do sredine 2026. godine biće zatvoreno 250 poslovnica, dakle gotovo svaka druga.

Inače, brojne poslovnice Postbanke su dugo su bile nerentabilne, ali se od njih nije moglo odustati zbog dugogodišnjeg ugovora sa Dojče bankom.

Ugovor sa bivšim vlasnikom Postbanke - sada je ponovo u fokusu pregovora. Prema njegovom mišljenju, trebalo bi smanjiti i mrežu poslovnica Dojče banke, ali nije izneo precizne brojke.

Kako je potvrđeno iz ove banke, u 100 preostalih poslovnica Postbanke ubuduće više neće biti ni dostupne usluge slanja paketa ili kupovine poštanskih marki.

Kako je rekao portparol Dojče banke, Postbanka bi u doglednom periodu trebao da postane “prva mobilna” banka, koja će smanjiti uslugu savetovanja "na licu mesta".

Važno je, pritom, naglasiti kako i ostale banke u Nemačkoj smanjuju mrežu poslovnica. Kao glavni razlog za ovaj potez navodi se neprofitabilnost poslovnica, kao i manji broj klijenata koji koriste bankarske usluge u samim objektima.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mija

    9. novembar 2023 | 17:54

    Bravo! Samo napred. Jos manje radnih mesta. Pa ima li jos sta da se zatvori? Gde ce ljudi da rade, pobogu? Vratite manualni rad.

  • Rimtutituki

    3. novembar 2023 | 15:25

    Ko ima love,nece. Samo za kokuze.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>