• 3

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mask optužio Sorosa da hoće da uništi zapadnu civilizaciju: "On je mizantrop"

Vreme čitanja: oko 1 min.

S druge strane, grupe za ljudska prava optužuju Maska da sve više podstiče antisemitizam na njegovoj platformi

  • 3
Ilon Mask i Džordž Soroš Foto-kolaž: Tanjug/AP, Profimedia/Fabrice COFFRINI/AFP

Osnivač Tesle i vlasnik X-a, Ilon Mask, optužio je fondaciju Džordža Sorosa, američkog mogula mađarskog porekla, kako želi da uništi zapadnu civilizaciju, "dok se priprema za sastanak" sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom u Kaliforniji.

Mask je time, zapravo, odgovorio na objavu korisnika koji je podelio snimke ljudi koji dolaze na italijansko ostrvo Lampeduza iz severne Afrike, nazvajući je "invazijom na Evropu, predvođenom Džordžom Sorosom", preneo je Gardijan.

"Izgleda da Sorosova organizacija ne želi ništa manje od uništenja zapadne civilizacije", objavio je vlasnik X-a (nekadašnjeg Tvitera). Kako se navodi, planirano je da se Mask sastane sa Netanjahuom na razgovorima za koje su obojica istakli da će se fokusirati na tehnologiju veštačke inteligencije, a ne na Ligu protiv klevete (ADL), s kojom se Mask prepire oko antisemitizma na Tviteru.

Južnoafrički biznismen zapretio je da će tužiti ADL, grupu za građanska prava sa sedištem u SAD, koja vodi kampanju protiv antisemitizma i netrpeljivosti, i naveo da ona pokušava da "uništi njegovu platformu, lažno je optužujući, kao i njega samog, da su antisemitski nastrojeni".

Grupe za ljudska prava optužuju Maska da sve više podstiče antisemitizam na njegovoj platformi, što on poriče. Gardijan navodi da su fondacije za otvoreno društvo Džordža Sorosa "redovna meta krajnje desnice", pre svega zato što podržavaju grupe civilnog društva, uključujući i neke koje se bave bezbednošću i dobrobiti migranata, izbeglica i azilanata.

Mask je, dodatno, milijardera i šefa Fonda za otvoreno društvo nazvao mizantropom, koji "u osnovi mrzi čovečanstvo na fundamentalnom nivou".

"Soros u osnovi mrzi čovečanstvo i podržava planove koji erodiraju tkivo civilizacije", ocenio je Mask u intervjuu američkom publicisti Džou Roganu.

Ističe da je njegova ključna veština "uočavanje mogućnosti za arbitražu".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>