• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

“Štednjom energije do prepolovljenih računa”: Od 5 do 50 odsto popusta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tokom prethodne grejne sezone oko milion domaćinstava mesečno ostvarivalo uštede i popuste

  • 0
Struja, računi Foto: Shutterstock

"Građani štednjom energije mogu da prepolove račune za električnu energiju tokom grejne sezone", podsetila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović, nakon otvaranja 12. Međunarodnog sajma energetike u Novom Sadu.

- Želim da podsetim građane da štede i uštede. Ako smanje potrošnju električne energije za više od pet odsto, u odnosu na prošlu godinu ili godinu pre nje, dobiće popuste na računima za električnu energiju od 20 do 40 odsto - istakla je ministarka i pojasnila da je to značajno više nego prošle godine kada je tokom grejne sezone oko milion domaćinstava mesečno ostvarivalo uštede i popuste.

- Imamo dobre pokazatelje i želimo da nastavimo sa sličnim merama i u ovoj godini. Takođe, građani mogu da ostvare popust od pet odsto ukoliko više troše električne energije u nižoj tarifi, kada je ona i jeftinija. Time stimulišemo potrošnju u nižoj tarifi dok postoji mogućnost da se računi prepolove ako se obaveze izmire na vreme - rekla je Handanović i naglasila da se nastavlja sa olakšicama za socijalno ugrožene građane.

Za tu kategoriju, računi će biti umanjeni i do 50 odsto.

- Svi primaoci uvećane socijalne pomoći kao i penzioneri sa penzijama ispod 21.766,26 dinara će do kraja grejne sezone ostvariti umanjenje od 1.000 dinara na računima za električnu energiju.

Pozivam sve njih da raspitaju u svojim gradovima i opštinama za prijavljivanje za sticanje statusa energetski ugroženih kupaca dok smo pripremili i automatsko umanjenje računa za 1.000 dinara za električnu energiju - zaključila je ministarka.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>