• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ni korporativno osoblje nije pošteđeno: Opet rezovi u avio-industriji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Delta nije precizirala koliko radnih mesta ukida, ali je portparol rekao da su to "male izmene" korporativnih i upravljačkih pozicija

  • 0
Farma krzna činčila  Rumunija Foto: Tanjug/AP

Delta Air Lines ukida neke korporativne poslove u nastojanju da smanji svoje rashode, dok se avio-industrija bori sa sve većim troškovima vezanim za gorivo i radnu snagu.

"Iako se još nismo vratili u puni kapacitet, sada je vreme da izvršimo prilagođavanja programa, budžeta i organizacionih struktura širom Delte, kako bismo ispunili naše navedene ciljeve; jedan deo ovog napora uključuje prilagođavanje korporativnog osoblja u cilju podrške promenama", navela je američka kompanija u izjavi za CNBC.

"Ove odluke se nikada ne donose olako, već uvek sa pažnjom i poštovanjem prema članovima našeg tima", dodaju.

Delta nije precizirala koliko radnih mesta ukida, ali je portparol rekao da su to "male izmene" korporativnih i upravljačkih pozicija.

Radnici koji su na prvoj liniji fronta, poput pilota, stjuardesa i mehaničara, nisu pogođeni rezovima, ističe se.

Rukovodioci su, inače, nedavno prijavili snažnu potražnju za putovanjima, i to im sada značajno pomaže da pokriju troškove. Delta je u trećem kvartalu ostvarila profit od 1,1 milijardu dolara, što je skoro 60 odsto više nego pre godinu dana.

- Rast se normalizuje sledeće godine i očekujemo da će operativna pouzdanost nastaviti da se poboljšava - rekao je finansijski direktor Dan Janki i dodao: "Ovo će nam omogućiti da optimizujemo način na koji vodimo avio-kompaniju".

Delta i drugi prevoznici su, podsećamo, angažovali na hiljade radnika, jer se potražnja za putovanjima vratila u kasnijim fazama pandemije. Delta, sa sedištem u Atlanti, ima oko 100.000 zaposlenih.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>