• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Umesto tradicionalnih, od sutra digitalni "šalteri": Menja se način upisa u katastar

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naglašeno je da je glavna prednost za građane ušteda vremena, kao i rešavanje svih nedoumica u vezi sa procesom upisa i ostvarivanja prava

  • 1
internet prevara sa mejlovima banaka Foto: Shutterstock

Republički geodetski zavod (RGZ) saopštio je da će od sutra građanima biti omogućen upis u katastar isključivo digitalnim putem, uz stručnu podršku profesionalnih korisnika - advokata i geodetskih organizacija.

Kako je navedeno, biće obezbeđen efikasan upis u katastar, uz proveru ispravnosti dokumenata od profesionalnih korisnika, bez odlaska u katastarske službe.

Naglašeno je da je glavna prednost za građane ušteda vremena, kao i rešavanje svih nedoumica u vezi sa procesom upisa i ostvarivanja svojih prava zahvaljujući stručnim savetima profesionalnih korisnika. Uz to, građani će moći da pristupe predmetu sa bilo koje lokacije bez obzira na vremenske ili geografske odrednice.

Iz RGZ-a navode da građani sada, umesto tradicionalnih 170 šaltera na raspolaganju imaju čak 4.000 digitalnih “šaltera”, dostupnih 365 dana godišnje.

Pored toga ova inovacija je, kako je saopšteno, jedini način da se onemogući manipulacija i intervencija na dokumentima i da se završi sa beskrajnim putevima papira koji dolaze i izlaze iz RGZ-a.

(Telegraf Biznis)

Video: Kako naći stan u situaciji kada cene nekretnina i zakupa "divljaju"?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vm

    3. novembar 2023 | 16:46

    Nije problem u podnošenju zahteva već u obradi predmeta. Mi ćemo svi ekspresno brzo da predamo zahtev ali ćemo onda godinama da čekamo da se to uradi.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>