• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Troje putnika tuži avio-kompaniju vrednu 3,95 milijardi $: Tvrde da su doživeli "duševnu bol"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako se navodi u tužbi, tužioci su usled incidenta patili od anksioznosti, nesanice, straha od letenja...

  • 0
avion, putnici u avionu, sedista avion Foto: Shutterstock

Troje putnika tuži "Aljaska erlajns", uz obrazloženje da su pretrpeli duševnu bol, zbog incidenta u kojem je pilot optužen da je pokušao da ugasi motore aviona.

Podsetimo, kako je Telegraf preneo, incident se dogodio prošli mesec, a pilot nije bio na dužnosti i vozio se u kokpitu od Vašingtona do San Franciska.

U tužbi podnetoj u četvrtak, Višem sudu okruga King u državi Vašington, stanovnici San Franciska Metju Doland, Tereza ​​Stelter i Pol Stiven iz Kenmora u Vašingtonu, naveli su da pilotu nije trebalo dozvoliti da uđe u kokpit jer je patio od depresije i nedostatka sna, preneo je CBS njuz.

"Aljaska erlajns" je u saopštenju, putem mejla, navela da razmatra žalbu.

Pilot "Aljaska erlajnsa" Džozef Dejvid Emerson (44) bio je u dodatnom sedištu u kokpitu kada je iznenada rekao "nisam dobro" i pokušao da povuče ručke, koje su uključile sistem za gašenje požara i isključile dotok goriva u motore, navode vlasti.

Let 2059, kojim upravlja "Horajzon er" podružnica "Aljaske erlajnsa", bezbedno je preusmeren u Portland, u Oregonu, nakon što su piloti brzo savladali Emersona i on je dobrovoljno stavljen sa vezanim rukama u zadnji deo aviona, saopštila je policija.

Putnik Obri Gavelo rekao je za ABC njuz da nisu znali da se išta dešava sve dok stjuardesa nije objavila da je došlo do vanredne situacije i da avion mora odmah da sleti.

Kako se navodi u tužbi, tužioci su usled incidenta patili od anksioznosti, nesanice, straha od letenja... U tužbi se traži da ona dobije status grupne tužbe u ime i drugih putnika i navodi da je aviokompanija dužna da posveti pažnju svojim putnicima, a da to nije ispoštovala kada je dozvolila Emersonu da uđe u kokpit.

Prema sudskim dokumentima podnetim prošle nedelje, Emerson je rekao da je uzeo "magične pečurke" oko 48 sati pre navodnog incidenta. On je rekao istražiteljima da je mislio da sanja i da želi da se probudi, rekao je tužilac iz Oregona u izjavi koju je dao pod zakletvom.

(Telegraf Biznis)

Video: Avionom i do Zlatibora: Gradi se aerodrom za male sportske avione

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>