• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Opština Budva tuži sve redom: Hoće svoj udeo u Budvanskoj rivijeri

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vrednost spora iznosi 22,9 miliona evra

  • 0
Plaža Aleksandar Foto: Radoje Jovanović/ Budvanska rivijera

Opština Budva je pokrenula tužbu pred Privrednim sudom protiv Vlade, hotelske grupe "Budvanska rivijera", "Sveti Stefan hoteli" i hotelsko-turističkog preduzeća "Miločer", kojom traži da se utvrdi ništavost sporazuma o prenosu akcija, koji su pre 26 godina zaključile Budvanska rivijera i Vlada, a kojim je metropola turizma Crne Gore ostala bez svojine u najvećem turističkom preduzeću u državi.

U tužbi koju potpisuje sekretar za zaštitu imovine Opštine Budva, Đorđe Zenović, od suda se traži donošenje privremene mere kojom bi se Vladi zabranilo otuđenje i opterećenje akcija ili udela u Budvanskoj rivijeri.

Vrednost spora, kako se navodi u tužbi u koju Vijesti imaju uvid, iznosi 22,9 miliona evra.

„U procesu svojinske i upravljačke transformacije, Opština Budva je u potpunosti onemogućena da realizuje svoja zakonska prava po osnovu idetifikovanog državnog kapitala u Budvanskoj rivijeri, tako da je umesto Opštini taj kapital u potpunosti pripao Vladi“, naveo je Zenović u tužbi.

Opština Budva predlaže Privrednom sudu da donese presudu kojom se utvrđuje ništavost Sporazuma o prenosu akcija iz maja 1997. godine, te da utvrdi da je Opština Budva imalac 3.376.939 akcija, što iznosi 41,6 udela u kapitalu Budvanske rivijere, kao i imalac akcija u kapitalu Sveti Stefan hoteli i Miločer, u iznosu koji će biti preciziran nakon veštačenja.

Iz Budvanske rivijere je pre tri godine izuzet grad hotel Sveti Stefan, koji je poveren na upravljanje vladinoj firmi "Sveti Stefan hoteli".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>