• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Akcije UBS-a skočile 3,5 odsto: Banka ostvarila profit i nadmašila prognoze

Vreme čitanja: oko 1 min.

Analitičari koje je anketirao Rojters očekivali su kvartalni neto gubitak od 444 miliona dolara u anketi koju je sastavila kompanija

  • 0
Kanada Toronto UBS Bank banka Foto: Shutterstock

Akcije UBS-a su porasle u utorak ujutro, nakon što je švajcarski bankarski gigant snažno nadmašio očekivanja o osnovnom profitu.

Banka je zabeležila osnovni operativni profit pre oporezivanja od 844 miliona dolara, znatno iznad očekivanja konsenzusa. Kao rezultat toga, akcije UBS-a su skočile 3,5% u ranoj trgovini.

Uzimajući u obzir 2 milijarde dolara troškova vezanih za integraciju posrnulog rivala Kredi Svis, UBS je u trećem kvartalu objavio neto gubitak veći od očekivanog, koji se pripisuje akcionarima od 785 miliona dolara.

Analitičari koje je anketirao Rojters očekivali su kvartalni neto gubitak od 444 miliona dolara u anketi koju je sastavila kompanija.

  • Ukupni prihodi grupe iznosili su 11,7 milijardi dolara, što je 23% više od 9,54 milijarde dolara u drugom kvartalu;
  • CET1 koeficijent kapitala, mera likvidnosti banaka, bio je 14,4%, nepromenjen u odnosu na prethodni kvartal;
  • "Credit Suisse Wealth Management" je generisao pozitivne nove neto prilive novca, prvi put od prvog kvartala 2022. godine, što je doprinelo prilivu od 22 milijarde dolara za "UBS Global Wealth Management".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>