• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oglasila se Koka-Kola zbog trovanja sa flašom Romerquellea: "To je izolovan slučaj"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potvrđeno je da je jedna osoba u Rijeci zadobila hemijsku povredu jednjaka

  • 1
Coca Cola, Koka kola, kompanija, logo Foto: Tanjug/AP

Na društvenim mrežama u Hrvatskoj danas su se širile poruke o navodnom trovanju u riječkim kafićima, a iz policije su potvrdili da je jednoj osobi pozlilo tokom konzumacije bezalkoholnog, gaziranog pića i da je hospitalizovana pod sumnjom na hemijsku ozledu jednjaka. 

Kako prenosi Index.hr, društvenim mrežama kružile se brojne poruke u kojima se navodilo da se nedavno nekoliko osoba teško otrovalo mineralnom vodom. U porukama se spominjala i kompanija Koka-Kola, koja je potvrdila za hrvatski list da je jedan slučaj povezan sa njihovim pićem.

- Svesni smo izolovanog slučaja povezanog s jednom staklenom bočicom Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml. Izražavamo našu duboku zabrinutost i nadamo se brzom i potpunom oporavku osobe uključene u ovaj slučaj. U potpunosti smo otvoreni za saradnju sa svim nadležnim telima - stoji u zvaničnom saopštenju kompanije.

Ranije je i KBC Rijeka potvrdila da je primila jednu osobu sa hemijskom povredom jednjaka, ali nije navela uzrok povrede.

- Njeno medicinsko stanje je trenutno stabilno te se nastavljaju indicirani dijagnostičko-terapijski postupci. Odmah tokom javljanja u Ustanovu i obrade u Objedinjenom bolničkom hitnom prijemu koja je prethodila hospitalizaciji izvršena je prijava nadležnim istražnim organima PU Primorsko - goranskoj, kojima se možete obratiti vezano uz eventualne dodatne informacije - navode iz Direktorara KBC Rijeka, prenosi Večernji.

U policiji su za Index.hr potvrdili da nisu prijavljeni drugi slični događaji.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • maja

    7. novembar 2023 | 14:56

    Pratila sam ovaj slučaj u Hrvatskoj, nije se juče desio, ima tome par meseci, čovek je jedva preživeo, do kraja života će ostati invadil jer mu je jednjak kompletno spržen, u bočici je bila neka kiselina, a kako je dospelo to u prodaju sumnjam da će ikada biti dokazano jer je velika kompanija iza svega

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>