• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Marera Properties ulazi u rezidencijalni segment u partnerstvu sa vodećom ruskom građevinskom kompanijom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Marera Properties, kompanija za investiranje, akviziciju, razvoj i iznajmljivanje nekretnina komercijalne namene, sa portfolijom od 200.000 m2 i vrednosti od gotovo 180 miliona evra, udružuje se sa FSK Grupom – jednim od najvećih i najpouzdanijih građevinskih investitora u Rusiji

  • 0
MP LANDMARKS Foto: Promo

Zaokruživši snažan komercijalan portfolio, Marera Properties širi svoje poslovanje čime će značajna ekspertiza biti primenjena i na izgradnju rezidencijalnih objekata. Kompanije su stoga potpisale ugovor kojim započinju saradnju na budućim rezidencijalnim projektima u Srbiji, kombinujući tako jačinu obe strane, što će otvoriti novo poglavlje u poslovanju Marera Properties.

Godinama unazad, na domaćem tržištu, potražnja za rezidencijalnim objekatima najviše klase je u porastu. Marera Properties i FSK Grupa imaju za cilj da podignu rezidencijalne projekte na viši nivo, nudeći svež pristup konceptu, dizajnu, tehnologiji i održivosti.

Marera Properties jedan od vodećih Real Estate investitora na domaćem tržištu, u svom portfoliju poseduje 200.000 m2 kancelarijskog, maloprodajnog i industrijskog prostora, fokusirajući se na razvoj komercijalnih objekata na istaknutim lokacijama u Beogradu i u regionalnim centrima, sa naglaskom na inovativnom i svrsishodnom dizajnu koji zadovoljava potrebe savremenog načina života i poslovanja. Najvažniji projekti rekonstrukcije, koji su doprineli da zdanja od značaja za istoriju i kulturu Beograda dobiju svoj novi život, su rekonstrukcija Kalemegdan biznis centra, Palate Beograd i zgrade BIGZ-a, dok su projekti u Makedonskoj 44 i Bulevaru kralja Aleksandra 79 nosioci značajnih arhitektonskih i urbanističkih priznanja. U vlasništvu kompanije je i industrijski park Pobeda u Petrovaradinu – najveći industrijski park u Vojvodini, koji se prostire na 38 hektara, kao i maloprodajni objekti Forum shopping centar u Nišu i Forum Park u Zemunu.

FSK Grupa posluje punih 18 godina, izgradivši u tom periodu više od 13,8 miliona kvadratnih metara prostora svih namena. Njihovi projekti premium klase u Moskvi i Sankt Peterburgu, kao i u Kalugi, Krasnodaru i Primorskom kraju, odražavaju posvećenost kompanije modernim konceptima stanovanja, što je rezultovalo i prestižnim priznanjem Urban Design & Architecture Design Award 2023 za rezidencijalni projekat Sidney City u Moskvi. Struktura FSK Grupe uključuje sopstvene proizvodne pogone, izvođače radova, konsalting i prodaju, telekom operatera i druge srodne biznise, koji su omogućili da samo u 2022. godini kompanija pusti u opticaj više od 500.000 novoizgrađenih kvadrata na tržište Rusije.

Obe kompanije će koristiti svoje raspoložive resurse u cilju realizacije maštovitih i transformacionih rezidencijalnih projekata koji suštinski obnavljalju i pojačavaju urbanu sliku grada i održivost životne sredine.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>