• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Rekonstruisan put između Bačke Topole i Bačkog Sokolca, Vesić: Nastavljamo sa obnovom lokalnih puteva

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Predsednik Skupštine opštine Bačka Topola Saša Srdić je rekao da je jedan od puteva na teritoriji te opštine koji je bio u najlošijem stanju upravo put između Bačke Topole i Bačkog Sokolca koji je važan jer, dodao je, pokriva sedam sela

  • 2
Goran Vesić rekonstrukcija puta u Bačkoj Topoli Foto: MGSI/Predrag Mitić

Radovi na rekonstrukciji puta između Bačke Topole i Bačkog Sokolca su završeni, a ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić kaže da taj put sada izgleda odlično i najavljuje nove investicije u ovom kraju Srbije, kada je reč o putnoj infrastrukturi.

Vesić je izrazio zadovoljstvo zbog završetka radova i podsetio da je, kada je postao ministar, jedan od problema u ovom kraju bio upravo put između Bačke Topole i Bačkog Sokolca koji je, dodao je, bio u veoma lošem stanju.

Naveo je da je, osim toga, rađen put između Feketića i Lovćenca i da je sa somborske strane završen put od Kljajićeva do Telečke, te najavio da će se sledeće godine raditi put od Telečke do Bačkog Sokolca, koji je takođe u lošem stanju.

"Radili smo put od Bajmoka do naselja Aleksa Šantić i sada je ceo put između Sombora i Subotice u dobrom stanju, a radićemo prema Bajmoku od Bačkog Sokolca oko 4, 5 kilometara puta koji nije u najboljem stanju, kao što ćemo sledeće godine raditi i sam put od Malog Iđoša prema Bačkoj Topoli tako da ćemo u ovom kraju zaista veći deo važnih puteva potpuno rekonstruisati", rekao je Vesić.

On je najavio da će sledeće godine biti izmenjen zakon i da će biti postavljene kamere, te da će meriti osovinsko opterećenje asfalta za puteve prvog B reda.

"To će između ostalog biti i na ovakvim putevima. Kada prolaze kamioni, kao što je slučaj na ovom putu, merićemo osovinsko opterećenje u asfaltu i na taj način znati da li su pretovareni ili ne. Oni koji su pretovareni plaćaće za to kazne kako bi na taj način zaštitili puteve koje uradimo", rekao je Vesić.

Osim toga, podsetio je da se radi brza pruga između Subotice i Novog Sada i dodao da će se već sledeće godine krenuti u rekonstrukciju pruge od Pančeva do Subotice koja prolazi kroz čitav Banat.

"Krenućemo u rekonstrukciju pruga Sombor-Vrbas i Sombor- Subotica. To su pruge kojima se neće voziti 200 kilometara na sat, ali će se voziti 120 kilometara na sat što je sada, s obzirom na stanje tih pruga, potpuno neverovatno", rekao je Vesić.

Kao najvažnije za ovaj kraj Srbije istakao je da će u narednih mesec dana početi izgradnja brze saobraćajnice “Osmeh Vojvodine” koja će povezivati Bački Breg, Sombor, Kulu, Vrbas, Srbobran, Bečej, Kikindu i Srpsku Crnju.

"Na taj način pokazujemo koliko nam je taj deo Srbije važan i koliko ulažemo u saobraćajno povezivanje severa naše zemlje", dodao je Vesić.

Predsednik Skupštine opštine Bačka Topola Saša Srdić je rekao da je jedan od puteva na teritoriji te opštine koji je bio u najlošijem stanju upravo put između Bačke Topole i Bačkog Sokolca koji je važan jer, dodao je, pokriva sedam sela.

"Zato je rekonstrukcija ovog puta od velikog značaja", rekao je Srdić i izrazio zadovoljstvo što je ministar Vesić najavio da će se i ubuduće nastaviti sa rekonstrukcijom puteva što će, dodao je, doprineti razvoju Bačke Topole i da ona bude primamljiva novim investitorima.

Predsednik Skupštine opštine Bačka Topola Saša Srdić rekao je da je put između Bačke Topole i Bačkog Sokolca bio jedan od najlošijih, a pokriva sedam sela u toj opštini.

"Upravo zbog toga je važno što je ovaj put obnovljen, ali i što ćr se nastaviti obnova lokalnih puteva", rekao je Srdić i zahvalio ministru Vesiću na angažovanju, jer svaki novi put znači i veću šansu za dolazak investitora, i ostanak ljudi u Bačkoj Topoli.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk

    7. novembar 2023 | 18:32

    Deblje mi je baba mazala pastetu nego sto ovi asfaltiraju.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>