• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oglasila se Fortenova: Povlače se sva Koka-Kolina pića sa rafova

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odluka je na snazi dok se ne dobiju službene informacije o sigurnosti proizvoda i uputstva o postupanju

  • 1
koka kola Foto: shutterstock.com

Članice Fortenova grupe – Konzum, Velpro, Tisak i Roto Dinamic samostalno i preventivno povlače iz svojih radnji sva bezalkoholna pića Koka-Kole javlja Jutarnji.hr.

- S osnovnim ciljem zaštite zdravlja naših kupaca i svih ostalih učesnika, te odgovornog pristupa ukupnom poslovanju, članice Fortenova grupe – Konzum, Velpro, Tisak i Roto Dinamic, samoinicijativno i preventivno iz svoje maloprodajne i veleprodajne mreže povlače sav asortiman bezalkoholnih pića proizvođača Coca-Cola - stoji u saopštenju grupe.

Odluka Fortenova Grupe je na snazi dok se ne dobiju službene informacije o sigurnosti proizvoda i uputstva o postupanju, zaključuje se u saopštenju.

Na ovu odluku su došli nakon što je Državni inspektorat obavestio javnost da je privremeno zabranjeno stavljanje na tržište i povlačenje sumnjivih proizvoda, koji su doveli do nekoliko slučajeva trovanja u Hrvatskoj.

Oglasila se i Koka Kola Hrvatska

"Usled nedavnih događanja poduzimamo korake kako bismo zaštitili javno zdravlje", navodi se u zvaničnom saopštenju Koka-Kola HBC Hrvatska.

Sledeći proizvodi biće privremeno povučeni:

"Privremeno povlačimo jednu seriju Coca-Cola Original Taste 500ml u plastičnoj ambalaži (PET) s tržišta prema Usmenom rešenju Državnog inspektorata Republike Hrvatske, serija proizvoda Coca-Coca Original Taste, gaziranog bezalkoholnog pića, 500 ml PET proizvedenog 11. oktobra 2023. s rokom trajanja do 11. aprila 2024.

Iako naša interna analiza nije pokazala nepravilnosti u proizvodnji ili u proizvodima, takođe smo doneli odluku o privremenom povlačenju dve ograničene serije Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330ml u staklenoj ambalaži do završetka službene istrage. Reč je o serijama proizvedenim 27. maja 2023. (s rokom trajanja do februara 2024.) i 22. juna 2023. (s rokom trajanja do marta 2024.).

Nastavljamo sarađivati s nadležnim telima i preduzimamo konkretne aktivnosti kako bismo zaštitili naše potrošače", objavila je Koka-Kola.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Isko

    8. novembar 2023 | 13:09

    To bi trebalo zabraniti, a ne povući. U tim flašama se nalaze dva tajna sastojka, a samo dva čoveka na svetu znaju formulu te hemijske droge. Slobodno pijte i nadajte se najboljem.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>