• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Velika Britanija sankcionisala dva najveća ruska proizvođača zlata

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sankcije su uvedene za 29 pojedinaca i entiteta

  • 2
Zlato berza Foto: Shutterstock

Britanija je u uvela sankcije za 29 pojedinaca i entiteta u ruskom sektoru zlata i nafte, jer cilja na finansije Kremlja koje podržavaju rat u Ukrajini.

Britanija je sankcionisala dva najveća ruska proizvođača zlata, Nord Gold Plc i Highland Gold Mining Ltd. Britanska Nacionalna agencija za kriminal (NCA) takođe je izdala upozorenje finansijskim institucijama, upozoravajući ih na pokušaje Rusije da koristi zlato za izbegavanje sankcija prenosi Rojters.

- Današnje sankcije će pogoditi one koji su pružili pomoć (ruskom predsedniku Vladimiru) Putinu pomažući mu da umanji uticaj naših sankcija na rusko zlato i naftu, dva ključna izvora prihoda za rusku ratnu mašinu - rekao je britanski ministar spoljnih poslova Džejms Kleverli.

Među sankcionisanima je i mreža sa sedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima za koju je Britanija rekla da je odgovorna za kanalisanje više od 300 miliona dolara prihoda od zlata u Rusiju, kao i biznismeni Vladislav Sviblov i Konstantin Strukov.

Britanija je takođe sankcionisala firmu za trgovinu energijom Paramount Energy & Commodities DMCC, rekavši da je Rusija koristila njene neprozirne vlasničke strukture da ublaži uticaj sankcija G7 u vezi sa naftom.

Nijedna od pomenutih kompanija nije odgovorila na zahteve za komentar.

(Telegraf Biznis)

Video: Šta je nateralo kompanije da se povuku sa tržišta Rusije? Korporativna odgovornost ili nešto drugo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    8. novembar 2023 | 17:10

    PEGAVCI GUBITE RAT U UKRAJINI PROTIV RUSIJE I TU VAM PATOLOSKA RUSOFOBIJA NECE I NEMOZE POMOCI !!! SLAVA PUTINU!!! SLAVA RUSIJI !!! VELIK JE TO ZALOGAJ ZA VAS I SAMI SE GUSITE!!!!!

  • Перагеније

    8. novembar 2023 | 19:38

    Пала мува на медведа.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>