• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potpisan ugovor o izgradnji stambenog objekta u Kraljevu: "Prva zgrada ima 106 stanova i skroz je moderna"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rok za izgradnju ovih stanova je 20 meseci

  • 1
kraljevo Foto: Shutterstock

Pripremni radovi na izgradnji stambenog objekta 2, sa 86 stanova u Dositejevoj ulici u Kraljevu, počeće u ponedeljak, a ugovor o izgradnji ovih stanova - u okviru obnove posle zemljotresa 2010. godine - potpisan je danas u Vladi Srbije.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić, predsednik Privremenog organa grada Kraljeva, Predrag Terzić, i direktor firme „Ljuba Invest“ iz Paraćina koja će izvoditi radove, potpisali su ugovor o izvođenju radova na izgradnji stambenog objekta 2 i uklanjanju sedam oštećenih stambenih objekata u sklopu realizacije projekta stambene obnove od posledica zemljotresa u Dositejevoj ulici u Kraljevu-faza 2.

"Rok za izgradnju ovih stanova je 20 meseci i nadam se da će on biti ispoštovan a stanovi biti moderni i lepši od prethodnih. Ljudi dugo čekaju na ove stanove, jer projekat jedno vreme nije rađen očekivanom dinamikom", rekao je Vesić, koji očekuje da će treća i četvrta faza radova biti realizovane brže, a radiće se zajedno sa gradom Kraljevom.

Terzić je istakao da današnje potpisivanje ugovora mnogo znači za sve stanovnike naselja pored gimnazije u Dositejevoj ulici u Kraljevu, i naveo da je prva zgrada sa 106 stanova izgrađena po svim modernim standardima i da stanari žive u stanovima koji su veći nego njihovi prethodni, a cena kvadrata za dodatnu površinu je iznosila 400 evra.

- Verujem da će i nova zgrada sa 86 stanova biti urađena dobro, da će stanovi biti moderni i bolji od prethodnih, koji su bili u zgradama izgrađenim neposredno nakon Drugog svetskog rata - kaže Terzić.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jovacova

    9. novembar 2023 | 13:22

    Cena doplate za "višak kvadrata" je, koliko znam, 600€, a ne 400€. Za odugovlačenje, svih ovih 13. godina, uglavnom su krivi ovi na vlasti (ista politika, a samo su se menjala pojedina imena i prezimena)... Za 3-4 zadnje godine je u istom gradu izgrađeno desetak većih zgrada, za vojsku i policiju, koje su (delom) prodali za oko 450€ po kvadratu...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>