• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dizni profitirao više od očekivanog, Uber razočarao

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Broj pretplatnika striming platforme Dizni plus je za tri meseca porastao za sedam miliona, na 150,2 miliona pretplatnika

  • 0
Uber, Walt Disney Foto-kolaž: Shutterstock

Kompanija Dizni je saopštila da je u kvartalu od jula do septembra - koji za firmu iz Burbenka predstavlja četvrti fiskalni kvartal - zabeležila prihod od 21,24 milijarde dolara i profit od 264 miliona dolara, odnosno 14 centi po akciji.

Prilagođena dobit po deonici Diznija iznosi 82 centa, što je više nego što su očekivali analitičari agencije LSEG (Refinitiv) koji su predviđali 70 centi po akciji, prenosi CNBC.

Broj pretplatnika striming platforme Dizni plus je za tri meseca porastao za sedam miliona, na 150,2 miliona pretplatnika, dok su analitičari kompanije Stritakaunt predviđali manji broj - 148,15 miliona pretplantika.

Prihod Diznija je porastao za pet odsto međugodišnje, pomalo zaostajući za očekivanjima Volstrita od 21,33 milijarde dolara. Najveća kompanija iz sveta zabave je najavila da će "agresivno upravljati" svojom bazom troškova i smanjiti izdatke za još dve milijarde dolara, na ukupno 7,5 milijardi dolara.

Akcije ove kompanije su nakon objavljivanja rezultata, posle zatvaranja berzi, porasle za četiri odsto.

S druge strane, kalifornijska kompanija Uber, poznata po svojoj aplikaciji za povezivanje putnika i vozača, saopštila je da je njen prihod u trećem kvartalu porastao za 11 odsto, na 9,3 milijarde dolara, ali je to ispod očekivanja.

Kako prenosi Teh kranč, investitori agencija Fektset i Refinitiv su očekivali da će Uber prijaviti prihode od oko 9,5 milijardi dolara. Uber je u trećem kvartalu zabeležio profit od 221 milion dolara ili 10 centi po akciji, što predstavlja značajno poboljšanje u odnosu na isti kvartal lane, kada je registrovao gubitak od 1,2 milijarde dolara, odnosno 61 cent po akciji.

Rezulati za treći kvartal se mogu posmatrati kao pokazatelj da je Uberov poslovni model sazreo i da je u stabilnoj, profitabilnoj situaciji, iako ova firma ne raste tako brzo kao što se tržište nadalo.

Ipak, akcije Ubera su nakon objave rezultata za treći kvartal skočile za 1,6 odsto, tako da su investitori za sada zadovoljni i nešto slabijim rezultatima, a iščekuju podatke o poslovanju za celu godinu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>