• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

U obnovu puteva u Sremskom okrugu uloženo više od 24 miliona evra

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ministar Goran Vesić obišao je danas radove u Staroj Pazovi

  • 0
goran vesić Foto: Tanjug/MGSI/Predrag Mitić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je danas u Staroj Pazovi radove na obnovi puta Stari Banovci - Putinci i istakao da je država ove godine samo u obnovu puteva u Sremskom okrugu uložila više od 24 miliona evra.

Na teritoriji Stare Pazove u toku su radovi na obnovi 11 kilometara puta između Starih Banovaca i Belegiša, vredni 150 miliona dinara, kao i na rekonstrukciji Karađorđeve i Ulice Svetog Save u naselju Belegiš, takođe vredni oko 150 miliona dinara, saopštili su iz ministarstva.

- Samo u ovaj put i dve ulice uložili smo oko 300 miliona dinara, odnosno više od 2,5 miliona evra - naznačio je ministar.

Vesić je ukazao i da su urađeni putevi prema Inđiji, ka autoputu, a da će do kraja godine početi radovi na obnovi puta Stara Pazova - Nova Pazova - Batajnica, što znači da će biti "pokriveni" apsolutno svi važni putevi i putni pravci u toj opštini.

- Kada se sabere koliko je uloženo samo u Sremski okrug uradili smo 24,16 kilometara lokalnih i regionalnih puteva, vrednosti oko 983 miliona dinara. U toku je obnova 52 kilometara puteva, u šta ulažemo 1,87 milijardi dinara. Sve zajedno, samo u puteve u Sremskom okrugu uložili smo 2,9 milijardi dinara, odnosno više od 24 miliona evra - rekao je Vesić.

On je najavio da će za sledeću godinu biti uloženo dodatnih 2,7 milijardi dinara u obnovu puteva.

- Ako nastavimo ovim tempom, za dve godine neće biti nijednog većeg puta na teritoriji Srema koji neće biti rehabilitovan. To je naš cilj. To je i pokazatelj politike predsednika Aleksandra Vučić da se ne grade samo autoputevi i brze saobraćajnice, već prvi put obnavljamo i lokalne puteve, koji znače bolji životni komfor za građane i razvoj lokalne privrede - istakao je Vesić i dodao da domaće putarske kompanije nikad nisu imale više posla.

Dodao je i da se svuda gde je potrebno, kod škola, uvode "zone škola", odnosno postavljaju usporivači, trepćući semafori sa solarnim panelima, te merač brzine.

(Telegraf Biznis)

Video: Avionom i do Zlatibora: Gradi se aerodrom za male sportske avione

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>