• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dodeljena 84 granta za preduzetnike Jablaničkog i Pčinjskog okruga

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svaki je po 250.000 dinara

  • 0
edin đerlek, grantovi Foto: Tanjug/Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj/Miloš Perić/

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek predstavio je početkom nedelje projekat - Razvoj omladinskog i ženskog preduzetništva Jablaničkog i Pčinjskog okruga, u okviru koga su dodeljena 84 granta u iznosu od po 250.000 dinara preduzetnicima iz raznih oblasti.

Bespovratna sredstva će pomoći preduzetnicima da ostvare svoje poslovne ideje i doprinesu razvoju svojih opština, a Đerlek je rekao da 84 granta predstavljaju konkretan korak ka unapređenju regionalnog rasta i razvoja.

- Ovi grantovi predstavljaju snažan korak napred u podršci mladim i ženskim preduzetnicima širom Srbije. Posebno me raduje što mogu da primetim sve više žena u preduzetništvu. Sredstva koja smo dodelili pomoći će im da ostvare svoje poslovne ideje, ali i da doprinesu ekonomskom razvoju ovih opština - izjavio je Đerlek.

Ministar je poručio preduzetnicima da oni donose prilike za nova radna mesta, kao i motivaciju drugima da krenu njihovim putem.

- To je ključno za rast naših regiona jer vi ste ti koji stvarate temelje za prosperitet i ekonomski napredak. Ne zaboravimo da vaš uspeh ima i šire pozitivne efekte. Uz poreze koje plaćate, doprinosite i samoj državi, što omogućava ulaganje u obrazovanje, zdravstvo, infrastrukturu i druge važne sektore - ukazao je Đerlek.

Prema rečima Đerleka, Ministarstvo za za ravnomerni regionalni razvoj planira nekoliko sličnih projekata, koji su usmereni ka osobama sa invaliditetom i marginalizovanim grupama.

- Moja vizija Srbije je da u njoj svi imaju jednake uslove i jednake šanse. Kao ministar za ravnomerni i regionalni razvoj posetio sam većinu lokalnih samouprava i sve regionalne razvojne agencije i razgovarao sa njihovim predstavnicima kako bismo bolje razumeli izazove, probleme i potencijale unutar različitih okruga i regiona - naveo je Đerlek.

Podsetio je da je do sada sufinansirano blizu 80 razvojnih projekata širom Srbije, koji uključuju regione Južne Srbije, Istočne Srbije, Šumadije, Zapadne Srbije i Vojvodine.

- Tom prlikom smo dodelili 325 miliona dinara za razvojne projekte. Rebalansom budžeta smo obezbedili dodatnih 38 miliona, koji će biti dodeljeni do kraja godine i na taj način ćemo sufinansirati više od 90 razvojnih projekata širom naše zemlje - istakao je Đerlek.

Direktorka Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga Dragana Belenzada navela je da projekat Razvoj omladinskog i ženskog preduzetništva Jablaničkog i Pčinjskog okruga ima za cilj jačanje preduzetničkog duha, konkurentnosti mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika.

- Mi smo putem ovog projekta uspeli da edukujemo predstavnike malih i srednjih preduzeća da svoje poslovanje unaprede i da znanje koje su stekli tokom implementacije ovog projekta prenesu i drugim javnim ustanovama koje su dostupne u našem regionu - navela je Belenzada.

Ona je napomenula da ovaj projekat stvara mogućnost otvaranja novih radnih mesta, jačanje konkurentnosti i inovativnosti i omogućava predstavnicima kompanija da ostvare svoje ciljeve. Na ceremoniji su prisustvovali brojmi preduzetnici iz Trgovišta, Vranja, Medveđe, Leskovca, Vlasotinca, Vladičinog Hana i Bojnika.

Program podrške mladim i ženskim preduzetnicima je deo šireg plana Ministarstva za ravnomerni regionalni razvoj usmerenog ka stvaranju ravnoteže i prosperiteta u svim delovima Srbije.

(Telegraf Biznis)

Video: Osnažene žene - osnažena ekonomija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>