• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vesić: Za dve godine biće obnovljeni svi glavni putni pravci u Sremu

Vreme čitanja: oko 2 min.

On je naveo da će samo u Rumi ove godine biti urađeno ukupno više od 20 kilometara puteva, ali i u drugim opštinama

  • 0
Vesić, Srem, putevi Foto:Tanjug

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je danas i radove na rekonstrukciji državnog puta Kraljevci - Dobrinci u opštini Ruma.

Istakao je da će, uz sve do sada obnovljene puteve i planirane rekonstrukcije, za dve godine završiti sve glavne lokalne pravce u celom Sremu Vesić je naveo da su samo ove godine u tom okrugu obnovljeni putevi u vrednosti od 983 miliona dinara, dok je vrednost radova u toku veća od 1,8 milijardi dinara, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

"Ove godine Vlada Srbije ulaže više od 22 miliona evra, a sledeće će uložiti još 2,7 milijardi dinara", rekao je Vesić.

Naglasio je da to jasno govori da se novac ne izdvaja samo za autoputeve i brze saobraćajnice, već i za izgradnju regionalnih, lokalnih puteva, koji nemaju samo lokalni značaj. Podsetio je da je upravo put Kraljevci - Dobrinci bio izuzetno opterećen dok je bila zatvorena petlja Ruma, tokom radova na deonici Ruma - Šabac, a samim tim i dodatno ruiniran.

"Ova put, Dobrinci - Kraljevci dug je šest kilometara, a sledeće godine radićemo i ka Rumi od Dobrinaca, kao i ka autoputu. Na ovaj način ćemo završiti sve putne pravce i pokazati da nam je važno da uradimo svaki veći lokalni put u Srbiji", poručio je Vesić.

Ponovio je da će na svim većim lokalnim putevima biti postavljene kamere i uvedeno merenje težine osovinskog opterećenja kamiona, jer preopterećeni kamioni uništavaju asfalt. Takođe, dodao je da će biti uvedena naplata putarine za kamione preko 7,5 tona.

"Siguran sam da će to destimulisati prevoznike da pribegnu takvoj praksi", kazao je ministar Vesić.

On je naveo da će samo u Rumi ove godine biti urađeno ukupno više od 20 kilometara puteva, ali i u drugim opštinama, poput Sremske Mitrovice i Stare Pazove.

"Koliko se radi najbolje pokazuje činjenica da će ’Srem put’, kao preduzeće nadležno za ovaj deo zemlje, ugraditi u puteve čak 600.000 tona asfalta, što je količina koju su nekada upotrebljavali za tri ili četiri godine. Ako Srbija ne stane, za dve godine sve velike putne pravce u Sremu ćemo urediti", istakao je Vesić.

Dodao je da su za Rumu važni i autoputevi i brze saobraćajnice, ali da je važno da se poboljša i komfor života građana, jer svako naseljeno mesto treba da bude dobro mesto za život. Gradonačelnica Rume Aleksandra Ćirić zahvalila je Vesiću na poseti, navodeći da je pre samo dve nedelje već posetio taj kraj, što govori koliko se radi i dokazuje da je Ruma prepoznata kao važna opština.

"Nikada nije uloženo, kao u poslednje dve godine, a pogotovo ove, 2023. I ovaj puta Kraljevci - Dobrinci je važan, jer povezuje 2.000 stanovnika. Put je bio u lošem stanju, 40 godina ništa nije ulagan, i ovo mnogo znači meštanima", rekla je Ćirić i dodala da će biti uređene zone škola, kako bi deca bila potpuno bezbedna.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Vesić: "Obnova puta ka bolnici, jedan od najvažnijih projekata u Priboju"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>