• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Fluter, koji je nedavno kupio srpsku kladionicu, upozorio na manju zaradu od očekivane

Vreme čitanja: oko 2 min.

Cena akcija giganta za klađenje pala je 9,4% na 124 funti

  • 0
Berza, biznis, pad akcija, pad na berzi Foto: Shutterstock

Najveća svetska kompanija za klađenje na mreži, Fluter, prilagodila je svoja očekivanja o zaradi tokom cele godine naniže, pošto su "sportovi prilagođeni kupcima" smanjili profitne marže.

Cena akcija Flutera pala je 9,4% na 124 funti, nakon vesti u četvrtak ujutru, označavajući najnižu tačku od sredine januara.

Kompanija je otkrila da će njena prilagođena EBITDA za 2023. za celu grupu, isključujući SAD, sada verovatno dostići oko 1,44 milijarde funti (1,65 milijardi evra). Ovo je na donjem kraju prethodnog raspona od 1,44 milijarde funti do 1,6 milijardi funti objavljenog ranije u avgustu prenosi Euronews.

Fluter je takođe rekao da će se slabost australijskog tržišta konjskih trka nastaviti do 2024. godine, nakon što su tamošnji prihodi u trećem kvartalu pali za 7% na godišnjem nivou na bazi konstantne valute. Prijavljeni prihodi grupe porasli su za 8% ili 13% u konstantnoj valuti.

Fluter je postao prvi operater za klađenje na mreži koji je ostvario profit u Sjedinjenim Državama u prvoj polovini godine i rekao je u četvrtak da očekuje zaradu u SAD tokom cele godine od 140 miliona funti u odnosu na prethodnu procenu od 90 miliona do 190 miliona funti prenosi Rojters.

Analitičari, koje je anketirao Refinitiv, očekivali su ukupni osnovni profit Flutera od 1,65 milijardi funti u odnosu na 1,58 milijardi u četvrtak.

- Sve u svemu, ovo je razočaravajuće ažuriranje od Flutera - napisao je analitičar Goodbody David Brohan u napomeni.

Fluterov prihod od igara daleko je nadmašio sportsko klađenje u kvartalu. Ukupni prihodi u njegovom najvećem odeljenju, američkom brendu Fanduel, vodećem na tržištu, porasli su za 20% na bazi konstantne valute, u poređenju sa rastom u prvoj polovini od 63%.

Prihodi su takođe porasli za blažih 19% u njenom međunarodnom odeljenju, koje predvodi italijanski tržišni lider Sisal. Prihodi u Velikoj Britaniji i Irskoj su porasli za 11 odsto, a Fluter je rekao da nastavlja da zauzima tržišni udeo.

Grupacija sa sedištem u Dablinu je takođe otkrila da će se povući sa Euronekt Dublin-a, u korist Njujorške berze početkom sledeće godine, nakon što su, gigant građevinskog materijala CRH i ambalažna grupa Smurfit Kappa, napustili tržište.

Inače, krajem septembra Blic Biznis preneo je da je Fluter kupio početnih 51% udela u srpskom operateru za sportsko klađenje MaxBet za 141 milion evra (148,95 miliona dolara), s ciljem širenja na Balkanu.

(Telegraf Biznis)

Video: Prva kripto menjačnica u Srbiji ECD obeležila Bitcoin "Pizza Day"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>